'Lutvinka' najbolji gradski bar, a 'Grozd' najbolji restoran u Slavonskom Brodu

Turistička zajednica cgrada Slavonskog Broda i ove je godine izabrala i nagradila najbolje gradske ugostiteljske objekte ali i one koji su najzaslužniji za uspješan rad i doprinos ukupnoj turističkoj slici grada. Svečanost dodjele nagrada održana je na terasi caffe bara Lutvinka u istoimenom gradskom naselju.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 11.07.2019
'Lutvinka'  najbolji gradski bar, a 'Grozd' najbolji restoran  u Slavonskom Brodu
 Bez vrijednih djelatnika, nema ni turizma. Oni su zaslužni za pohvalu svakog turista i gosta koji vrijeme provede u njihovom baru ili restoranu. Zato ih je Turistička zajednica grada Slavonskog Broda i nagradila. Lutvinka je ime najboljeg brodskoga caffe bara, vlasnika Nikole Barišića, koji je u proteklih godinu dana uložio ogroman trud u modernizaciju svog bara kakvog se nebi postidjeli ni u Muenchenu...

Nagradu za najbolji restoran dobio je restoran Grozd u Brodskom Varošu, vlasnika Ante Jukića, a  koji ima i najboljeg glavnog kuhara Marija Šafa. Restoran je to s 32 godine dugom tradicijom, prepoznatljiv po izvrsnoj hrani od ekoloških namirnica s domaćih OPG-ova.  
 
Nagradu za najbolju konobaricu dobila je Ivana Biljan iz restorana Lotos. Ivana radi već 12 godina i ovo priznanje posvećuje svome pokojnom ocu. Ne planira, kaže, odlaziti iz Broda, jer voli svoj posao i zahvaljuje Turisitčkoj zajednici što je propoznala njezin trud. Za dobrog konobara, dodaje, potrebna je snažna volja i neizostavan osmijeh, jer gosti najviše cijene ljubaznost svakog ugostitelja. 
 
"Po ugostiteljskoj ponudi Slavonski Brod ne zaostaje ni za puno turistički razvijenijim gradovima. A ovi ljudi koji su nagrađeni, najzaslužniji su i što imamo i sve veći broj tursitičkih dolazaka i noćenja u gradu", kaže predsjednik TZ-e i gradonačelnik Mirko Duspara
 
Dodijeljene su i nagrade vlasnicama najljepše uređene okućnice, balkona i prozora u gradu. Najljepši balkon ima Marija Vujeva u Vinogorskoj 123, najljepši prozor pak  Marija Damjanović Križanović u ulici Jakova Gotovca, a najuređeniju okućnicu Ilka Tolić u ulici 30. svibnja 1990. U kategoriji "terasa ugostiteljskih objekata" pripadne terasi cafe bara "Come back" u Primorskoj ulici. 
 
A svojim talentom, ljepoti i turističkom imidžu grada i cijele Slavonije sigurno doprinose i mladi talentirani glazbenici. Jedna od njih je i mlada maturantica brodske Gimnazije, Andrea Kadić, finalistica RTL-ovog showa Zvijezde – ljetni hit. Andrea je sinoć zapjevala i u Brodu i također dobila priznanje i nagradu od turističke zajednice.

 
 
 
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Plamen Plazma Sportskih igara mladih za vikend stiže u Slavonski Brod

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Županijski vijećnici raspravljali o mjerama za spas gospodarstva

FOTO GALERIJA

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“

Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge