Lukas Jurakić u vodstvu na juniorskom Prvenstvu Hrvatske u šahu

U Splitu se od 24.-31.07. održava Pojedinačno juniorsko prvenstvo Hrvatske u šahu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.07.2021
Lukas Jurakić u vodstvu na juniorskom Prvenstvu Hrvatske u šahu


 Najbolje plasirani iz svake skupine, do 17 i 19 godina, u muškoj i ženskoj konkurenciji, izboriti će pravo sudjelovanja na svjetskom, odnosno europskom prvenstvu.

U ŠK Đuro Đaković Slavonski Brod ne kriju zadovoljstvo rezultatima i trenutnom formom svojih predstavnika nakon 4 odigrana kola.

U konkurenciji do 17 godina , među 69 natjecatelja, Lukas Jurakić, postigao je sve četiri pobjede i nalazi se u vodstvu. U stopu ga prate Ljubičić Mario iz Zadra i Karlušić Luka iz Zagreba. Podsjetimo, naslovom  juniorskog prvaka Hrvatske  Lukas se već okitio u Vinkovcima 2019. godine. U narednih 5 kola slijedit će susreti s najvećim konkurentima. 

Drugi predstavnik brodskog 1-B ligaša, Stjepan Damjanović trenutno se nalazi na jedanaestom mjestu s tri pobjede i nesretnim porazom protiv prvog nositelja, Vinkovčanina Dabić Stjepana.Naime, Damjanović je nadigrao svog protivnika, a zatim u cajtnotu, u dobivenoj poziciji previdio čistu damu.

U skupini do 19 godina iznenađujuće čvrsto i jako igra Dario Tuković i trenutno se nalazi na diobi drugog mjesta. Nije ga smetalo ni to što mu je ždrijeb u prva četiri kola dodijelio četiri nositelja.

Na prvenstvu također nastupa brodska kadetkinja Petra Karij, odmjeravajući snage u jačoj starosnoj skupini, s trenutnim učinkom 1,5 boda iz četiri kola.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni