Lovci vrpoljačke Jarebice u kratkom roku izgradili strelište za trap

Primjer slavonskog općinskog središta Vrpolja najbolje pokazuje kako se entuzijazmom i zajedništvom može mnogo napraviti u maloj sredini i to u kratkom roku.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.12.2021
Lovci vrpoljačke Jarebice u kratkom roku izgradili strelište za trap


 Piše: Jelenko Topić

Riječ je o izgradnji lovačkog strelišta za disciplinu trap, na tamošnjem predjelu Goč vrpoljačkog lovišta, za koje je zamisao članova Lovačke grupe Jarebica krenula u lipnju ove godine, a uz blagdan zaštitnika lovaca Svetog Huberta svečano je otvoren i posvećen objekt.

Njihovo djelovanje i doprinos društvenoj zajednici prepoznali su sumještani, kao i žitelji okolnih sela, te je uz prigodu otvaranja strelišta to bio pravi praznik za tamošnje ljude kojom prigodom su vrijedni lovci Jarebice priredili narodno veselje sa obiljem zabave i gastronomskim specijalitetima.

Izgradnju strelišta ostvarila je skupina lovaca Lovačke grupe Jarebica sa četrdesetak članova, koja je sastavni dio Udruge Srna gdje još djeluju lovne grupe u Čajkovcima i Starim Perkovcima. Sve to nije slučajnost jer ta lovna grupa ima 11 lovaca i jednu lovkinju mlađih od 30 godina, a najvrjedniji u ovim radovima bili su uz Domagoja, Ivica Danko i Zvonko Kulaš koji je predsjednik Srne, nadalje Ivo, Luka i Marko Bogdanović, te Tomislav Leutar, Branko Bjelan i Lucijan Blažević. Dakako na radne akcije odazivali su se i ostali članovi Jarebice.

-Radovi su počeli tijekom lipnja, a već u srpnju su na strelištu poletjeli prvi glineni golubovi jer smo se počeli pripremati za društvena natjecanja koja su uslijedila ovoga ljeta – kaže nam( jedna od lovnika) lovnik Jarebice Domagoj Kulaš.

Trebalo je mnogo rada strojeva na uređenju tog zemljišta smještenog nekoliko stotina metara od naselja Vrpolje što su lovci i njihovi prijatelji odradili sa građevinskim strojevima, no ključan je bio odaziv članova Jarebice koji su redovno dolazili na dobrovoljne radne akcije kada su ih pozvali njihovi lovnici. Tu su ugradili automatski stroj za izbacivanje letećih meta na što je, kao i svoje lovce, izuzetno ponosan i predsjednik Jarebice Željko Bogdanović.

-Tako brza izgradnja strelišta i ugradnja opreme ne bi bila moguća bez financijske pomoći općine Vrpolje na čelu sa načelnicom Ankicom Zmaić kojoj smo zahvalni. Općina nas svake godine prati i pomaže u izgradnji i održavanju lovno-tehničkih i lovno-gospodarskih objekata - nastavlja Domagoj Kulaš i dodaje da im je Lovački savez Slavonski Brod također dao donaciju, te sponzori tvrtke Promata iz Vrpolja i Profiland iz Vinkovaca, te OPG Tomislav Smoljo.

Vrpoljački lovci tako su stvorili uvjete za bolji rad svoje streljačke ekipe s kojom imaju ambicije nastupati na društvenim natjecanjima u tome kraju, a planiraju pokrenuti i vlastito natjecanje zajedno sa gostujućim ekipama udruga svoga okruženja.

Zadnje vijesti

Decospan Mato Furnir najuspješniji poduzetnik u 2021. godini u izboru Fine

Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

Ivanu Nakiću i Marku Cipriću 4. Zlatna bućka

FOTO GALERIJA

Galeb pobjednik turnira Tintilinić 2022.

Svečano obilježen Dan općine Klakar

Tradicijski vikend u Vrpolju uz prvu reviju narodnih nošnji i smotru folklora

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Staroslatiničko ljeto oduševilo posjetitelje uz nastupe KUD-ova, tamburaša i neponovljive Cecilije