Lovci darivali garčinskog župnika

GARČIN - Proslava dana lovaca i blagdana njihova zaštitnika svetog Huberta u Brodsko posavskoj županiji nastavljena je u ponedjeljak u Garčinu, svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi i darivanjem župe sv. Mateja apostola i evanđeliste.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 05.11.2018


 Naime, lovci okupljeni u Lovačkom društvu 'Kuna' i Lovnoj jedinici Strijelac iz Garčina kupili su novi misni kalež nemale umjetničke vrijednosti kojega su na početku večernje mise darivali garčinskom župniku vlč. Tomislavu Karavidoviću, a potom sudjelovali na euharistijskom slavlju koje je u župnoj crkvi sv. Mateja uz domaćeg župnika suslavio župnik susjedne župe sv. Marka u Trnjanima vlč. Stjepan Buček. 

 "Važno je da Crkva surađuje sa svim udrugama koje kreiraju društveni život jedne zajednice. I ta je suradnja u Garčinu zaista uzorna. Članovi svih udruga sudjeluju u duhovnom i pastoralnom životu naše župne zajednice, pa tako i lovačke udruge. Lovci nisu oni koji nose puške i love divlje životinje, njihova uloga u društvu je puno više. Oni brinu o prirodi, flori i fauni, štite naše šume i plodna polja, a na raspolaganju su i Crkvi, posebno štujući svog zaštitnika svetog Huberta. Očitovali su to posebno ove godine darujući župi lijepi novi misni kalež, koji ima iznimnu umjetničku vrijednost.  Bogu samo najljepše i najbolje. Hvala im na tome. Itekako nam je dobro došao novi kalež, jer smo nedavno u župi imali provalu, tijekom koje su nepoznati počinitelji otuđili liturgijsko posuđe i druge vrijedne sakralne predmete. Evo, nešto više od godinu dana sam župnik župe Garčin, već sam postao i član Lovačkog društva i raduje me ta povezanost i suradnja s lovcima" kazao je župnik vlč. Tomislav Karavidović. 
 
Puni hvale za novog župnika su i sami lovci. "Dobar nam je velečasni, može i dalje računati na našu pomoć. Mi lovci okupili smo se i svaki je dao svoj doprinos a prikupljenim sredstvima kupili smo kalež za mise koji smo darivali našoj župi", kaže Mato Grgić, predsjednik Lovačkog saveza Brodsko posavske županije i član LD Kuna iz Garčina. 
 
"Ima nas oko sto članova u Lovačkom društvu 'Kuna' koja pokriva lovno područje općine Donji Andrijevci i Garčin, točnije naselja Donji Andrijevci, Staro i Novo Topolje, Sapci, Garčin, Selna, Trnjani, Bicko Selo i Klokočevik. Fond divljači je dobar, lovišta su uredna i za sad nemamo većih problema", kaže Božidar Biondić, predsjednik LD 'Kuna'.
 
Nakon večernje mise, lovci su nastavili druženje u Lovačkom domu u središtu Garčina. 

Zadnje vijesti

Američke studentice na praksi u županijskom Zavodu za javno zdravstvo

TKD Alfa Brod nastupio u Ljubljani

U vrtu pronašla protuzrakoplovni projektil

VIJESTI

Dugogodišnja suradnja

Američke studentice na praksi u županijskom Zavodu za javno zdravstvo

FOTO GALERIJA

Mednim doručkom otvorene 21. Poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. Proljetni sajam u Novoj Gradiški

Održana manifestacija „Volim Brod“ – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

Dalija Orešković u Slavonskom Brodu predstavila program START-a: Zalažemo se za uvođenje europske minimalne plaće

Održan središnji dio programa povodom obilježavanja Dana grada

U čast svetom Ivanu Nepomuku zapaljen Ivanjski krijes