Lovački savez donirao računalo i projektor školi u selu Ravan

Predstavnici Lovačkog saveza Brodsko-posavske županije, na čelu s predsjednikom Matom Grgićem, posjetili selo Ravan, gdje su u područnoj školi OŠ Ivan Mažuranić iz Sibinja, učenicima uručili vrijednu donaciju, prikupljenu sredstvima koja su prihodili na lovačkoj Čobanijadi, održanoj ljetos u Sibinju.

Autor: Mario Jurković | Datum objave: 14.12.2017
Lovački savez donirao računalo i projektor školi u selu Ravan


Lijep je to završetak uspješne godine za županijski Lovački savez, istaknuo je predsjednik saveza Mato Grgić Drago mi je da možemo ispuniti obećanje koje smo ljetos dali. Hvala svima koji su u Sibinju sudjelovali u našem natjecanju u kuhanju lovačkog čobanca i svima koji su ga kupili i svojim donacijama pomogli u ovoj akciji. Odlukom izvršnog odbora našeg saveza odlučeno je da veći dio sredstava doniramo ovoj školi, kupili smo jedno računalo i projektor, a riješit ćemo im i platno za projekcije. Nadam se da će im to pomoći u još boljem obrazovanju. Zahvaljujem posebno Lovačkoj udruzi ‘Petnja’ Sibinj na odličnoj organizaciji.
 
Predsjednik LU ‘Petnja’ Sibinj, Ivan Rajković je istaknuo – Malo smo se raspitali o stanju škola na području naše općine i odlučili smo da pomognemo ovoj školi, jer je ona u stvarno lošem stanju. Ovako je bilo kao kad sam ja išao u školu prije pedeset godina i ovo su stvarno najteži uvjeti za rad. Mi ćemo svakako učiniti sve što možemo i organizirati još poneku akciju da im pomognemo. Nastavnicama svaka čast, one putuju svaki dan, ističu da je ovdje lijepo, da je atmosfera za rad sjajna, ali uvjeti za rad su stvarno teški.
 
Josip Šišmanović, ravnatelj OŠ Ivan Mažuranić iz Sibinja zahvaljuje lovcima na vrijednoj donaciji – Uistinu smo im zahvalni, jer su donijeli prijeko potrebnu tehnologiju, ali i osmijeh na lica ovih mališana.  Ovdje je atmosfera intimnija, vuče na neka stara vremena, peć na drva u pola razreda, to su stvari koje su gotovo zaboravljene. Mislim da se moramo svim silama boriti da ove područne škole opstanu, jer ako djeca budu putovala u glavnu školu, to može potaći i starije na dodatno iseljavanje. Ovakve su sredine neprocjenjive i ova djeca, kad dođu u peti razred, odišu pozitivom i samopouzdanjem i obogaćuju naš kolektiv.
 
Učiteljica razredne nastave Marijana Čičković dolazi u školu svaki dan iz Sibinja – Informatička pismenost je danas ključna, a teško ju je provoditi bez potrebne opreme, tako da nam je ova donacija itekako dobro došla i pomoći će nam u daljnjoj nastavi. Ovo je mala, ali topla škola. Imamo ukupno 17 učenika u dva kombinirana razredna odjela, dobra djeca, topli ljudi, ovdje je baš prekrasno. Ja putujem svaki dan iz Sibinja, ali nije mi teško.
 
Lovci su, nakon što su pregledali zgradu škole najavili i dodatne akcije kojima će pomoći u njezinoj obnovi. Predsjednik saveza Mato Grgić je zahvalio svim lovcima na uspješnoj suradnji u ovoj godini, te najavio otvorenje Lovačkog muzeja početkom iduće godine.

Zadnje vijesti

Šuma u slikama, riječima i mirisima proljeća

Raspored odvoza krupnog otpada u 2019. godini u akciji "Volim svoj grad"

Obilježava se Nacionalni dan invalida rada

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Ljeto je pred vratima, vaga pod krevetom – upište Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu

Harmonikaši iz Livna pobjednici 9. Međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy

Ponovno buknuo požar na pilani u Trnjanima