'Ljeto u Sibinju' – adut razvoja lokalnog turizma

Programi Ljeta u Općini Sibinj i ove godine privukli desetke tisuća ljudi; Općina pred izazovom strategije razvoja ruralnog turizma za koje ima ogromne potencijale

Autor: Brodportal | Datum objave: 29.08.2019
 Da ljeto u manjim sredinama u Slavoniji itekako može biti zabavno s brojnim sadržajima za sve generacije – dokazala je ovoga ljeta Općina Sibinj, organizirajući niz manifestacija koje su privukle desetke tisuća gostiju. I to ne samo u općinsko središte Sibinj, nego i u Gornje Andrijevce i Odvoračka sela koja su u sastavu općine. Sve bi to moglo biti pokretač razvoja ruralnog turizma za koje Općina Sibinj ima ogromne potencijale.

Od nekoliko smotri folklora, do gastronomskih manifestacija poput Fišijade, Čobanijade, Kukuruzijade i prve Odvoračke večeri – sve je to Općina Sibinj ovoga ljeta organizirala u suradnji s članovima udruga, kulturno umjetničkih društava i sportskih klubova. I podigla ljestvicu visoko, za primjer drugima.

Da uisitinu jesu, slažu se i Sibinjci, ali i brojni gosti koji su, posebno bili oduševljeni Fišijadom. I to ne samo u Sibinju, nego i u sela Odvoračkog kraja, Grgureviće, Čelikoviće, Jakačinu. Prva odvoračka večer uvertira je u dobro osmišljen projekt.

I to sve opet u suradnji s udrugama. U općini djeluju i tri kulturno umjetnička društva, čiji vrijedni članovi  njeguju tradiciju i običaje kroz pjesmu i folklor, pa organiziraju i smotre u Sibinju, Slobodnici i Gornjim Andrijevcima.

Sve to, ističe općinski načelnik Josip Pavić, pod imeprativom razvoja ruralnog turizma za koje ova brodsko posavska općina ima ogromne potencijale: od kulturne i trtadicijske baštine, do prekrasne prirode, ekološke proizvodnje i bogate gastro ponude.

Zadovoljni su i mještani, jer njihovo selo Sibinj, kažu, postaje pravi mali grad u kojega se ljudi sve više vraćaju.

Zadnje vijesti

Sutra na brodskoj Fišijadi 2020. riblji fiš kuhat će 60 ekipa

Započeo EU projekt Energetske obnove zgrade Policijske postaje u Okučanima

Obavijest građanima vezana uz korištenje osobnih isprava za vrijeme glasovanja

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer

Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG

4. smotrom folklora i etno revijom počelo “Ljeto u Sibinju”