'Ljeto u Sibinju' – adut razvoja lokalnog turizma

Programi Ljeta u Općini Sibinj i ove godine privukli desetke tisuća ljudi; Općina pred izazovom strategije razvoja ruralnog turizma za koje ima ogromne potencijale

Autor: Brodportal | Datum objave: 29.08.2019


 Da ljeto u manjim sredinama u Slavoniji itekako može biti zabavno s brojnim sadržajima za sve generacije – dokazala je ovoga ljeta Općina Sibinj, organizirajući niz manifestacija koje su privukle desetke tisuća gostiju. I to ne samo u općinsko središte Sibinj, nego i u Gornje Andrijevce i Odvoračka sela koja su u sastavu općine. Sve bi to moglo biti pokretač razvoja ruralnog turizma za koje Općina Sibinj ima ogromne potencijale.

Od nekoliko smotri folklora, do gastronomskih manifestacija poput Fišijade, Čobanijade, Kukuruzijade i prve Odvoračke večeri – sve je to Općina Sibinj ovoga ljeta organizirala u suradnji s članovima udruga, kulturno umjetničkih društava i sportskih klubova. I podigla ljestvicu visoko, za primjer drugima.

Da uisitinu jesu, slažu se i Sibinjci, ali i brojni gosti koji su, posebno bili oduševljeni Fišijadom. I to ne samo u Sibinju, nego i u sela Odvoračkog kraja, Grgureviće, Čelikoviće, Jakačinu. Prva odvoračka večer uvertira je u dobro osmišljen projekt.

I to sve opet u suradnji s udrugama. U općini djeluju i tri kulturno umjetnička društva, čiji vrijedni članovi  njeguju tradiciju i običaje kroz pjesmu i folklor, pa organiziraju i smotre u Sibinju, Slobodnici i Gornjim Andrijevcima.

Sve to, ističe općinski načelnik Josip Pavić, pod imeprativom razvoja ruralnog turizma za koje ova brodsko posavska općina ima ogromne potencijale: od kulturne i trtadicijske baštine, do prekrasne prirode, ekološke proizvodnje i bogate gastro ponude.

Zadovoljni su i mještani, jer njihovo selo Sibinj, kažu, postaje pravi mali grad u kojega se ljudi sve više vraćaju.

Zadnje vijesti

Kolika su ograničenja brzina na "brzim cestama"?

Dr. Ivo Matić i dalje na čelu brodskoposavske podružnice Udruge Prsten, Siniša Stanić prvi predsjednik Kluba poduzetnika

Rukometašice Broda i dalje bez domaće pobjede

FOTO GALERIJA

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos

Ne propustite Black Friday popuste u BLACK&WHITE STUDIO

U Slavonskom Brodu otvoren 24. po redu Katarinski sajam