Ljeto je pred vratima, vaga pod krevetom – upište Spartan treninge!

Živimo u kultu dijeta. Kako se približavaju ljetni mjeseci, tako smo svakodnevno bombardirani naslovima kao što su ‘Kako skinuti 17 kg u 12 dana i zabljesnuti na plaži’.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.03.2019
Ljeto je pred vratima, vaga pod krevetom – upište Spartan treninge!
 Jer svi znamo da se kile dobivaju mjesecima, godinama, a eto, gube se u trenu. I to bez ikakvih problema, bez zdravstvenih rizika, bez jo-jo efekta i bez nekog posebnog napora. Neke dijete će vam čak i otvoreno sugerirati da se maknete od fizičke aktivnosti tih par dana/tjedana jer je dijeta previše naporna za organizam da bi opstao. Ali svejedno pokušavamo, zar ne?

Većina ljudi čim zagrije odluče da su prešli sve granice i da ‘nema više zezancije’, od sada kreću manje jesti i više vježbati. Pod ‘manje jesti’ podrazumijevaju sulude dijete ili život na salati koji rezultira konstantnim balansiranjem na granici padanja u nesvjest. A pod ‘više vježbati’ odluče raditi cardio. Po mogućnosti na traci. Samo namjeste tipkice i udaraju od jutra do mraka. Rezultat? U početku će ga, naravno, biti. Krenuti ćete se topiti, a uz to i biti malaksali, nezadovoljni, vječno gladni i nesretni. Sve mišiće koje ste možda nekada i imali ćete otpisati, a ovaj režim prehrane ne može trajati vječno. Neuspjeh je zagarantiran - ne samo što ćete opet biti nezadovoljni pogledaom u ogledalo, ovaj puta ćete se osjećati duplo gore jer je tu i gorak okus neuspjeha. Odustajanja. Slabog karaktera. Jer ‘da sam snažna individua, izdražala bih dijetu od 200 kalorija dnevno + trk do Poloja i natrag’. I bila bih mršava i sretna i uspješna. Zaista? 

Naravno da ne!

Ovo gore navedeno je najbanalniji prikaz začaranog kruga u kojem rušimo metabolizam, mučimo tijelo i u kratkom vremenu dobivamo rezultate koji se nakon ‘propasti’ sustava urušavaju i postaju gori nego kada smo krenuli. Jedini način za ‘dovesti se u red’ je pronaći ravnotežu između zdrave prehrane i oblika vježbanja koje vam odgovaral. Nešto više o tome kako napokon izaći iz začaranog kruga, a opet postići odlične rezultate, zna Tomislav Siser. Čovjek koji je postao sinonim za Spartan treninge u Slavonskom Brodu, ponosno ističe kako i dalje vodi najveći centar grupnih treninga na Koloniji, na adresi Mate Ujevića 18. Spartan je trening snage i kondicije. Spartan se bazira na kratkim, intenzivnim i raznolikim treninzima.  On vas priprema da budete dobri u više stvari, a ne samo u jednoj.

Spartan će vam nedvojbeno pomoći u gubitku kilograma, izgradnji mišićne mase, razvoju snage i kondicije. Ali ti rezultati se najbolje ostvaruju uz pravilnu prehranu - što nije razlog za uzbunu! Tim lincenciranih trenera svakom se polazniku posvećuju potpuno individualno, a uz to vam pružaju i plan prehrane. Pomažu vam na način da očistite vlastitu prehranu od namirnica koje vam čine štetu, te vas uče kako jesti pametno i što je prilagođeno kojoj vrsti aktivnosti, dobu dana i sl. I ni u kojem slučaju vas ne usmjeravaju ka gladi ili izbacivanju određene skupine namirnica iz prehrane.

Još jedna od karakteristika ove vrste treninga je korištenje vrlo malo rekvizita u usporedbi sa modernim fitness centrima. Programi su namijenjeni za svaku životnu dob, od 15 godina do 65 godina, te su prilagođeni i za žene i muškarce. No kako svačiji zahtjevi nisu isti, tako postoji četiri različite skupine koje se razlikuju po intenzitetu i načinu izvođenja vježbi. Radi se o StartOUT, Bodyweight, Spartan, te u konačnici, Spartan Lift programu. 

Spartanci brzo napreduju tako da mjesta u grupama za početnike uvijek ima. Tomislav Siser i njegova ekipa rado će vas uvesti u jedan od navedenih programa i pokazati vam kako preko noći postati zdrav i aktivan, a ‘tijelo za plažu’ doći će samo od sebe. 

Tomislav i njegova ekipa bit će sretni odgovoriti na sva vaša dodatna pitanja. Nije bitno dolazite li zbog rada na savršenom tijelu za plažu ili na podizanju kvalitete života, svi ste dobrodošli!

UPIŠI se i TI na Spartan:

Prijavi se putem Facebooka!

E-maila: UdrugaKolos.sb@gmail.com

Ili nazovi na: 095/859-9359

 

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja