Ljetni basket 3 na 3 u Naselju Slavonija 1

Nakon tradicionalnog susreta generacija koji se uoči Uskrsa održava u Naselju Slavonija 1 i koji okuplja veliki broj mještana na turniru u malom nogometu, sada je održan 1. turnir u košarci 3 na 3.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 08.07.2022


 Sve je krenulo od Vjeke Pavića i Filipa Ćulapa koji su došli na ideju pokrenuti basket ili hakl 3 na 3 koji će se igrati kroz 4 naredna petka, dok je završnica krajem ovog mjeseca.

Nakon što je završila košarkaška sezona u svim ligama tijekom ljetnih mjeseci igraju se vanjski turniri 3 na 3. U Slavonskom Brodu se igranje 3 na 3 ili kako to pojedini zovu hakl ili basket u počecima igrao na Stadionu Klasije. Prije i nakon Domovinskog rata basket ili hakl 3 na 3 igrao se u Naselju Slavonija 1, dok je sada na istom mjestu nakon dugog niza godina održan turnir u košarci 3 na 3. Zasluge za to pripadaju mladim momcima Vjeki Paviću i Filipu Ćulapu koji su samoinicijativno došli na ideju napraviti turnir koji će se nastaviti održavati kroz ovaj mjesec.

Za ovaj turnir prijavilo se 13 ekipa koje su raspoređene u 4 skupine. Tako su u 3 skupine po 3 ekipe, dok ih je u jednoj 4. Gledajući starosnu dob nema veteranskih momčadi, dok nastupaju dječaci od 16 pa do 30 godina. Među favoritima je svakako ekipa koja nosi naziv Marko Livaja i za koju igraju Luka Špehar, Arian Kovačević, Luka Pavlinović i Leon Kalinić koji je na američkom collegu, dok aktivni odmor provodi u rodnom gradu.

Od pravila nema sudaca, već igrači sami zovu prekršaj, dok se utakmica igra 8 minuta ili tko prvi dođe do 21. Uz ekipu Marko Livaja, također jako dobre igre pružao je MPZO za kojeg nastupaju košarkaši Marsonije: Svan Stojsavljević, Matko Jagar, Stefano Čića i Hrvoje Raspasović.

Uz ove dvije spomenute ekipe koje bi se lako mogle naći u finalu također bez poraza bila je Zlatna država u kojoj su: Karlo Nužda, Petar Trtolja, Luka Balen i Malik N'Diaye Cvijanović. Upravo se N'Diaye Cvijanović vratio u Slavonski Brod, ali samo za ovaj turnir jer je ovog ljeta iz zagrebačkog Bosca prešao u Veliku Goricu.

Nakon utakmica po grupama prema očekivanju ekipe Marko Livaja i MPZO imaju po 4 pobjede u svojim grupama, dok su isti učinak zabilježili i Afrički vodoinstalateri za koje nastupaju: Jakov Špehar, Sven Pavić, Fran Carević i Luka Čerenko. U posljednjoj D skupini u kojoj su 4 ekipe sa sve 3 pobjede je Zlatna država tako da su to 4 momčadi koje su za sada na turniru bez poraza. Uz njih u daljnje natjecanje proći će i drugoplasirani sastavi. Sustav natjecanja je takav da se u grupama igra dvokružni sustav, a nakon toga ide se u četvrt – finale u kojem se igra na 3 pobjede. Sada u petak, 8. srpnja na rasporedu su uzvrati po skupinama, dok se četvrt-finale igra u petak 15. srpnja, a velika završnica s polufinalima i finalom je u petak, 22. srpnja. Sama finalna utakmica igra se na 4 pobjede, dok je posljednji dan planirano natjecanje u tricama i zakucavanju.  

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara