Lipovac i Novaković prvi na Prvenstvu Hrvatske u maratonu

Na održanom prvenstvu Hrvatske u maratonu, kajakaši ponovo oduševili!

Autor: Olja Terzić | Datum objave: 28.03.2015


Juniori Olimpika su osvojili naslov prvaka Hrvatske, što je i povijesni pehar za 1. mjesto ovog mladog brodskog kluba. Seniori su viceprvaci Hrvatske!

Svakako vrijedi istaknuti sjajnog Antuna Novakovića koji je postao dvostruki prvak Hrvatske u kajaku jednosjedu na 15 km te u kajaku dvosjedu sa partnerom Filipom Tomasom, Filip je uz ovaj sjajan rezultat pridodao i brončanu medalju u jednosjedu. Vrijedi istaknuti i kajakašicu Brigitu Bakić koja je osvojila 2. mjesto te kajakaše Alena Nezića i Alena Duraka koji su u utrci dvosjeda osvojili brončanu medalju! Za juniore su još nastupili: Dominik Nikoljačić, Ivan Đaković i kajakašice Josipa Stanić, Sara Čubrilo i Monika Pleša.

Seniori su kao i u protekloj sezoni vodili bitku sa ekipom Belišća no presudio je izostanak najboljeg seniora iz prošle sezone Marina Lipovca. Belišćani su na kraju osvojili novi naslov prvaka države, Olimpik je bio 2. Posebno treba istaknuti sjajne Marka Lipovca koji se nakon tri godine vratio na tron i osvojio naslov prvaka Hrvatske i Tomislava Lazarića koji je u istoj utrci bio 3. i na najbolji mogući način započeo sezonu! Marko i Tomislav su sjajno odveslali i utrku dvosjeda i u samom finishu izgubili 1. mjesto, ali nije ni lako izveslati dva maratona od 20 kilometara! Svaka Čast!

Izuzetan doprinos i trud uložili su i Mario Ivić, Antun Mikić, Hrvoje Lojen, Antonio Martić i kajakašice Dunja Kolundžić i Vedrana Čabraja, pojedini od spomenutih su također veslali dvije utrke, ukupno 40 kilometara  što je izuzetno naporno i zahtjevno za organizam, a dovoljno govore i krvavi žuljevi nakon utrka!

Kajakaši su ponovo razveselili i na najbolji mogući način predstavili grad Slavonski Brod na karti Hrvatske!

Vrijedi spomenuti i kajakaše Marsonije koji su se okitili sa dva pehara za 3. mjesto u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, a prvaci Hrvatske su postali Petar Starčević i Marko Frančeski.

Kajakaši Oriolika iz Slavonskog Kobaša su na kraju zauzeli 7. mjesto, a nastupio je kajakaš Robert Tomić i osvojio na kraju 10. mjesto.

Slijedi kontrolno mjerenje kandidata za reprezentaciju idućeg vikenda.

Zadnje vijesti

Fond za zaštitu okoliša građanima osigurao 20 milijuna kuna za proizvodnju energije na krovovima kuća

Oriovački hUMOhod 29. rujna

Uspješan vikend za Brođane u Karlovcu

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu