Lijepa sportska priča iz Slavonskog Kobaša

Kajak-kanu klub "Oriolik" iz Slavonskog Kobaša je nedavno sjajnim nastupom u Petrinji zaokružio lijepu sportsku priču koju je ispisao u ovoj sada već protekloj sezoni.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 19.08.2014
Odlaskom ili povratkom u svoje klubove brojnih Brođana koji su nastupali poslijednjih godina za kobaški klub, Oriolik je prije dvije godine ponovno oformio školu kajaka, privukao veliki broj mladih i nadarenih sportaša, a prvi rezultati već se vide. Trener kluba Stjepan Pesić okupio je sjanu ekipu mlađih kadeta, kadeta i mlađih juniora te u sezoni 2013/2014. postigao hvale vrijedne rezultate. Na najbitnijiem natjecanju u godini, prvenstvu Hrvatske koje je održano u Zagrebu (1-3.8.), u kategoriji mlađih kadeta Oriolik osvaja ekipno drugo mjesto iza ekipe Raba, a ispred brojnih jakih klubova iz Hrvatske te su tako bili ovogodišnja senzacija.

Od pojedinačnih rezultata svakako vrijedi istaknuti djevojke Valentinu Pesić koja se okitila sa dva naslova prvakinje države (mini kajak jednosjed i dvosjed) i njenu partnericu Magdalenu Bertolović koja se okitila brončanom medaljom u mini kajaku jednosjedu i zlatnom u mini kajaku dvosjedu. Ovu lijepu priču upotpunili su kajakaši Dominik Hećimović koji je ciljem prošao kao treći i njegov partner Dominik Kolundžić koji je ciljem prošao kao četvrti. Dvojica imenovanih zajedničkim snagama u mini kajaku dvosjedu osvajaju brončanu medalju. Osvajanju drugog mjesta u ekipnom poretku doprinjeli su još Petar Kolundžić i Antun Andrić koji su bili 6. u finalu mini kajaka dvosjeda. U ovoj kategoriji nastupila je još Ivana Bobošević no nije se uspjela plasirati u finale. Vrijedi još spomenuti i ostale kobaške sportaše koji su nastupali na prvenstvu države i to: Matija Andrić i Rafael Kolundžić osvajaju naslov prvaka Hrvatske u kanuu dvokleku za kadete te kajakašice Marija Bobošević i Mihaela Hećimović koje u istoj kategoriji osvajaju broncu. Od mlađih juniora vrijedi istaknuti kanuiste Matea Rosandića i Ivana Hećimovića koji su postali vice prvaci države u disciplini kanu dvoklek na 500m. U kategoriji juniora nastupio je Robert Tomić, plasirao se u finalnu utrku te osvojio 6. mjesto. Od seniorki vrijedi istaknuti još dvosjed Dunja Kolundžić i Antonia Pesić koje su u finalnoj utrci osvojile 5. mjesto. Također je bitno reći kako sve ovo ne bi bilo ovako kako je bilo da nije predsjednika kluba, alfe i omege Oriolika, Stjepana Pišonića koji je cijele godine bio velika podrška ovoj sjajnoj generaciji te je i sam uložio puno truda. Vrijedi i spomenuti starije članove kluba koji su pomagali cijele godine, prije svega Predrag Kolundžić, Milan Bobošević, Ivo Delić, Ivo Andrić, Mijo Hećimović i dr. a velik doprinos je imala i opčina Oriovac.

Nakon završetka sezone svi sportaši imati će aktivni odmor nakon čega će započeti pripreme za novu sezonu u kojoj se s pravom mogu nadati još boljim rezultatima. 

 

Zadnje vijesti

Policija: mi smo uvijek uz vas, čuvamo vas, a tako vi čuvajte nas!

Brodski tamburaši u borbi protiv koronavirusa

Novooboljela osoba u Brodsko-posavskoj županiji, bliski kontakt već poznatog slučaja

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji