Liga protiv raka Brodsko posavske županije proslavlja 50 godina plemenitog rada u borbi protiv svih zloćudnih bolesti

Liga protiv raka Brodsko-posavske županije ove godine proslavlja zlatni jubilej - pola stoljeća plemenitog djelovanja u borbi protiv svih vrsta zloćudnih bolesti. Donacije, humanitarna pomoć, edukacija, prevencija – okosnica su rada Lige kroz koju je u 50 godina postojanja prošlo jako puno ljudi, volontera, i zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnosti. U znak zahvalnosti svima za sav doprinos radu Lige, priprema se i prigodan program središnje proslave ove značajne obljetnice.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 12.09.2018


 Da nije bilo ustrajnih volontera Lige protiv raka, tko zna kako bi svih ovih 50 godina funkcionirao Centar za tumore u Slavonskom Brodu, pa i sami bolnički onkološki odjel. Zahvaljujući brojnim donatorima, slavonskobrodska Opća bolnica bila je ukorak sa svim svjetskim trendovima najmodernije medicinske opreme i izuzetno vrijednih uređaja. U zahvalnost svakom pojedincu na tom doprinosu, Liga će 28. rujna na prigodnoj svečanosti u Slavonskom Brodu proslaviti zlatnih pola stoljeća plemenitog rada na prevenciji i pomaganju u liječenju oboljelih od malignih bolesti. A čija je pojavnost u mnogim oblicima turmora i karcinoma ponovno u porastu u Brodsko posavskoj županiji. 

"Među muškarcima vodeći je karcinom pluća i bronha, a na drugom mjestu karcinom prostate, a kod žena najčešći je karcinom dojke", ističe prof. dr.sc. Davorin Đanić, predsjednik županijske Lige protiv raka, i dodaje - rana detekcija malignih bolesti gotovo sto posto jamči i poptuno izlječenje od istih...
 
Iz Lige  protiv raka najavljuju i daljnje aktivnosti ne samo u prevenciji i edukaciji, nego i u prikupljanju donacija za nabavku svih potrebnih medicinskih uređaja i opreme za što kvalitetnije liječenje oboljelih. A jedna od izazova je svakako i motivacija mladih stručnjaka da ih se zadrži u županiji, u Hrvatskoj, jer ih nam nažalost nedostaje.

Zadnje vijesti

Alkoholizirani traktorista isključen iz prometa

Slavica Lemaić: Brođani će platiti 137 milijuna kuna za projekte koji će Osječane koštati nula kuna

Policija uhvatila 21-godišnjaka koji je počinio 15 kaznenih djela

FOTO GALERIJA

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

Eva Plavšić i Filip Beketić - najljepši snaša i momak 53. Đakovačkih vezova

Fra Josip Ivkić, novozaređeni svećenik franjevac, proslavio svoju mladu misu

FOTOGALERIJA - UŠR Petnja organizirala 3. Malu školu ribolova za djecu

Od Brođana najbolji rezultat imala Marina Nenadović