Lidija Bačić: Svojom guzom želim sada pomoći Slavonskom Brodu

Poznate osobe uključile su se u akciju “Pokaži guzicu s razlogom” inicijative Brođani za Brod protiv višegodišnjeg zagađenja zraka.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.07.2017
Lidija Bačić: Svojom guzom želim sada pomoći Slavonskom Brodu


 - Suosjećam s građanima Slavonskog Broda, njihovo zdravlje je važnije od drugih banalnih tema i želim pomoći ovoj akciji svojim sudjelovanjem ako imalo mogu pomoći", izjavila je to za 24sata u četvrtak pjevačica Lidija Bačić, koja se zajedno s ostalim poznatim osobama uključila u akciju “Pokaži guzicu s razlogom”.

Akcijom podržava građansku inicijativu Brođani za Brod protiv višegodišnjeg zagađenja zraka u Slavonskom Brodu. Brođani za Brod su na svojoj pozvali građane da objavljuju fotografije stražnjica kako bi upozorili na zagađenje iz rafinerije u BiH koje traje od 2008.

U inicijativi su nam objasnili da ih je na ovu originalnu kampanju potaknulo medijsko prepucavanje sociologa Brune Šimleše i pjevačice Lidije Bačić o objavljivanju fotografija stražnjica na društvenim mrežama.

- Ta je polemika privukla pažnju cijele Hrvatske. Zato smo koristiti svoja tijela u borbi protiv zagađenja - kažu brodski aktivsti. 

Lidija je poslala svoju fotografiju na kojoj drži papir s hashtag #DEDOBROJEVIŠE #NEMAPREDAJE #KRUTEMAZO #UBIŠENAS. Bruno Šimleša nije se javio.

- Ja sam za bilo kakvu vrstu akcije koja može izazvati pažnju javnosti da se ljudi prestanu razbolijevati od raka. Ako su to guze - let it be. Preko moje guze stavila sam poruku # DEDOBROJEVIŠE # NEMAPREDAJE - izjavila je pjevačica Žanamari Lalić koja se također uključila u akciju.

Televizijski voditelj Aleksandar Stanković također je podržao akciju.

- To je hvalevrijedna akcija. Što se više muškaraca skine u tange, to će biti uspješnija - rekao je Stanković.

Brođane je podržala i Antonija Blaće: “Akcija je top! Brođani su dobro iskoristili trenutak. Sve ih podržavam. Nadam se da će akcija uroditi plodom. I ja ću se uključiti”.

- Budući da sam rođeni Brođanin, dođe mi da i sam pokažem guzicu. Ovo je vrlo zanimljiva inicijativa, no u ovoj državi, nažalost, i da svi skupa pokažemo guzice, neće se ništa promijeniti - izjavio nam je voditelj Zoran Šprajc.

Let3 napisao je i posebnu pjesmu kojom podržava akciju i inicijativu Brođana:

“Ne dam majko zemlju svoju; ne dam, ne dam, ne dam, ne dam! Kad sam bio malo dijete, vidio sam laste lete. Jel ti isto majko drijemaš, zelena si zraka nemaš?! Gdje je rijeka, di je šuma? Ubiše je dim i kuga!

Ne vidi se gradska ura, sve od smoga.... i to mi je kultura”.   

Zadnje vijesti

Simultanka nakon dugo vremena u Brodu, ovaj puta Hrvoja Stevića

Učenice Ekonomske škole snimile film o identitetu

Volonter iz Turske: Nastojim promovirati volonterizam, to je moja svrha!

FOTO GALERIJA

Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)

Željezničar najuspješniji na 2. “Velentinovo kupu”

Održana županijska smotra LiDraNo 2018.

Brodski vaterpolisti na kampu u Dubrovniku

Osamnaest medalja za PK Marsonia u Sarajevu