Licemjerni ovrhovoditelji: Zašto se ne deložiraju osuđeni kriminalci i Todorić, nego samo sirotinja?

Kada je prilikom posljednje obranjene deložacije od strane Živog zida ovrhovoditelj utvrdio: 'Da sam krvnik, ja bih vam odrubio glavu', jednostavno sam se osjećao primoranim napisati ovu kolumnu.

Autor: Ratko Martinović | Datum objave: 15.03.2014


Todorića ovršiti i uvesti mu reda, 'hrabri' Liniću!

Iako je njegova bizarna izjava bila emocionalna alegorija na 'samo radim svoj posao', pitanje je zašto se taj posao ne radi kada su u pitanju oni koji bi u drevnom Babilonu bili kamenovani na ulici? Sve više sam uvjeren da je današnja zapadna 'civilizacija' samo dobro osiguranje kriminalcima i crnom plemstvu za nesmetanu krađu i držanje svih ostalih u suptilnom ropstvu. Obitelj čiji je otac zlostavljač tukao ženu i djecu da bi zatim iz objesti prodao zajedničku kuću i stvorio plodno tlo za 'deložaciju' (iako je sve od početka protupravno, no takva nam je i država) - vjerojatno se smije iz prikrajka i naslađuje, natopljen znojem.

A kada jedan državni službenik prilikom boravka u Vidoševićevom 'brlogu' slika njegove perverzne akvizicije, on dobiva suspenziju i otkaz? Tko je ovdje lud? Pa naravno - mi koji to dopuštamo. Linić se odjednom odlučio i na instituciju 'osobnog bankrota'. Tko je tu lud? Opet mi - jer sigurno uboga sirotinja neće dobiti osobnu 'predstečajnu nagodbu', to je samo za njegove prijatelje kojih se on 'nikad ne odriče'. Daje im kriminalne kredite, predstečajne nagodbe, a sada će ih i osobno izvući iz ponora nepoštenog poslovanja. Zašto Todorića ne ovrše ti etički i moralno vertikalni ovrhovoditelji kada i ptičice znaju da raju plaća u bonovima, a dobavljačima udara reket?

Nacija pognutih glava

U prošloj kolumni sam rekao da nas se slobodno pregazi jer imamo debela leđa. No, sada vidim da se počelo nabadati i one u potpunosti nemoćne - rasplakane zlostavljane samohrane majke, invalidne umirovljenike, bakice koje prodaju ajvar da bi imale što za pojesti i branitelje u mirovinama. Krvave oči oligarha više ne prezaju ni pred čime, a Sanader je ispao 'dežurni Pedro' dok su svi bili gluhi i glupi. Super je što političari govore kako su uspješni jedino u predizbornim kampanjama - kasnije svoju nesposobnost koriste kao izliku za očajne rezultate. Nakon odvratnog bankara koji se naslađivao tuđom tugom, jadom i čemerom, sada su i ovrhovoditelji pokazali kompleks više vrijednosti. Zaista tragično.

Ceaușescua su svojedobno streljali sa suprugom nasred trga - a oni nas plaše sa streljanim Che Guevarom? Policija privodi djecu radi jointa, bake na tržnici, a klecaju im koljena kada izvode jednog Sanadera iz sudnice i ne privedu Mamića koji šamara po ulici? Vrijednosti društva su se srozale do sramotnih razina, državne institucije u strahu od naroda brane jedne drugima leđa, a narod u strahu od elite prokazuje same sebe i podržava nasilne deložacije, prisilni rad, 'uvođenje reda' i slične izlike za održavanje trenutnog stanja. Nažalost, postali smo ono što smo bili posljednjih 800. dugih godina - nacija pognutih glava!

Zadnje vijesti

Najukusniji čobanac skuhao Goran Radojčić iz Velike Kopanice

Od 20. do 22. kolovoza kružni tok na Kumičićevoj-Budakovoj zatvoren za promet svim vozilima

Neuspješna generalka nogometaša Marsonije

NAJČITANIJE DANAS

Počinje 23. Novogradiško glazbeno ljeto

Četiri večeri odlične zabave uz S.A.R.S., Hanku Paldum, Plavi orkestar, Bebeka...

FOTO GALERIJA

Dograđena i obnovljena vjeronaučna dvorana u župi Podcrkavlje

Dječji vrtić „Trnoružica“ uskoro spreman za početak predškolske godine

U Koraću održana 6. Smotra folklora 'Gospi u čast'

Svetkovina svetog Lovre svečano proslavljena u Požegi

Novi radovi na proširenju kolnika i izgradnji biciklističke trake u Budakovoj ulici