Licemjerni ovrhovoditelji: Zašto se ne deložiraju osuđeni kriminalci i Todorić, nego samo sirotinja?

Kada je prilikom posljednje obranjene deložacije od strane Živog zida ovrhovoditelj utvrdio: 'Da sam krvnik, ja bih vam odrubio glavu', jednostavno sam se osjećao primoranim napisati ovu kolumnu.

Autor: Ratko Martinović | Datum objave: 15.03.2014


Todorića ovršiti i uvesti mu reda, 'hrabri' Liniću!

Iako je njegova bizarna izjava bila emocionalna alegorija na 'samo radim svoj posao', pitanje je zašto se taj posao ne radi kada su u pitanju oni koji bi u drevnom Babilonu bili kamenovani na ulici? Sve više sam uvjeren da je današnja zapadna 'civilizacija' samo dobro osiguranje kriminalcima i crnom plemstvu za nesmetanu krađu i držanje svih ostalih u suptilnom ropstvu. Obitelj čiji je otac zlostavljač tukao ženu i djecu da bi zatim iz objesti prodao zajedničku kuću i stvorio plodno tlo za 'deložaciju' (iako je sve od početka protupravno, no takva nam je i država) - vjerojatno se smije iz prikrajka i naslađuje, natopljen znojem.

A kada jedan državni službenik prilikom boravka u Vidoševićevom 'brlogu' slika njegove perverzne akvizicije, on dobiva suspenziju i otkaz? Tko je ovdje lud? Pa naravno - mi koji to dopuštamo. Linić se odjednom odlučio i na instituciju 'osobnog bankrota'. Tko je tu lud? Opet mi - jer sigurno uboga sirotinja neće dobiti osobnu 'predstečajnu nagodbu', to je samo za njegove prijatelje kojih se on 'nikad ne odriče'. Daje im kriminalne kredite, predstečajne nagodbe, a sada će ih i osobno izvući iz ponora nepoštenog poslovanja. Zašto Todorića ne ovrše ti etički i moralno vertikalni ovrhovoditelji kada i ptičice znaju da raju plaća u bonovima, a dobavljačima udara reket?

Nacija pognutih glava

U prošloj kolumni sam rekao da nas se slobodno pregazi jer imamo debela leđa. No, sada vidim da se počelo nabadati i one u potpunosti nemoćne - rasplakane zlostavljane samohrane majke, invalidne umirovljenike, bakice koje prodaju ajvar da bi imale što za pojesti i branitelje u mirovinama. Krvave oči oligarha više ne prezaju ni pred čime, a Sanader je ispao 'dežurni Pedro' dok su svi bili gluhi i glupi. Super je što političari govore kako su uspješni jedino u predizbornim kampanjama - kasnije svoju nesposobnost koriste kao izliku za očajne rezultate. Nakon odvratnog bankara koji se naslađivao tuđom tugom, jadom i čemerom, sada su i ovrhovoditelji pokazali kompleks više vrijednosti. Zaista tragično.

Ceaușescua su svojedobno streljali sa suprugom nasred trga - a oni nas plaše sa streljanim Che Guevarom? Policija privodi djecu radi jointa, bake na tržnici, a klecaju im koljena kada izvode jednog Sanadera iz sudnice i ne privedu Mamića koji šamara po ulici? Vrijednosti društva su se srozale do sramotnih razina, državne institucije u strahu od naroda brane jedne drugima leđa, a narod u strahu od elite prokazuje same sebe i podržava nasilne deložacije, prisilni rad, 'uvođenje reda' i slične izlike za održavanje trenutnog stanja. Nažalost, postali smo ono što smo bili posljednjih 800. dugih godina - nacija pognutih glava!

Zadnje vijesti

Novogradiški policajci uspješni u pronalasku počinitelja i ukradenih predmeta

Napreduje izgradnja spojne ceste između Došenove, Prodanove i Maričevićeve ulice

Utvrđen identitet utopljenika u Savi

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi

Klopica & izležavanje ili Spartan&Fit? Upisi u nove termine!

FOTO GALERIJA

Napreduje izgradnja spojne ceste između Došenove, Prodanove i Maričevićeve ulice

Učenici iz Primoštena i Slavonskog Broda u posjetu Turističkom gospodarstvu Kereković

Jubilarna 10. pečenkijada rekordna po broju ekipa

VIDEO Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila ured u Brodsko-posavskoj županiji

Brojni vjernici hodočastili Gospi Brze Pomoći; svečano misno slavlje predvodio kardinal Vinko Puljić