Let motornim paraglajderima od Iloka do Zagreba

Međunarodna akcija „Bukom motora protiv tišine ALS-a“ postala je simbolom ljudske suosjećajnosti, borbe za bližnjega i sinonim upornosti. Ove godine motori će brujati na kopnu, ali i zrakom...

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.09.2019
Let motornim paraglajderima od Iloka do Zagreba
 Ovogodišnjoj akciji su se pridružili moto paraglajderi koji će poletjeti iz Iloka prema Zagrebu najavljujući središnju akciju u Zagrebu. Nadletjet će Vukovar, Vinkovce, Đakovo, Slavonski Brod, Novu Gradišku, Kutinu, pa sve do Zagreba. Na njihovom letu će ih (kopnom) pratiti bikeri. Zabrujat će cijela Slavonija za sve one koji vode najtežu životnu bitku!

 
Središnji događaj je u Zagrebu, 15. rujna s početkom u 11,30 sati, lokacija Heinzelova bb (ulaz iz ulice E. Podaubskoga)
 
Program leta motornim paragliderima koji počinje 13. rujna od Iloka prema Zagrebu predviđen je prema slijedećem rasporedu:
 
Polijetanje u jutarnjim satima je predviđeno s predivnog prostora golf igrališta Principovac prema Vukovaru. U planu je nadlijetanje luke Ilok uz pratnju lijeve obale Dunava, te let iznad Šarengradske ade i vodotornja u Vukovaru nakon čega se kreće prema Vinkovcima.
 
Letom iznad Vinkovaca obilježit će se i početak Vinkovačkih jeseni. U Vinkovcima je predviđeno slijetanje na aerodrom Sopot gdje će biti omogućeni letovi za posjetitelje uz dobrovoljni prilog za udrugu Neuron, koja je ovu aktivnost i pokrenula.
 
Nakon obilaska Vinkovaca kreće se na let iznad Đakova 13. rujna. Prelijetanje se očekuje oko 17:00 sati iznad grada Đakova i katedrale sv. Petra. Nakon Đakova kreće se prema Slavonskom Brodu. U Slavonskom Brodu je predviđeno slijetanje na aerodromu Slavonski Brod.
 
U subotu, 14. rujna se kreće iz Slavonskog Broda u jutarnjim satima prema Novoj Gradiški, ispod Planine Psunj 300+mnv. U Novoj Gradiški je predviđeno slijetanje u poslovnoj zoni do autoceste. Nastavak leta predviđen je u poslijepodnevnim satima preko Novske, Lipovljana, Kutine, sve do Volodera gdje je iduće slijetanje na Voloderskom aerodromu. Idućeg dana u jutarnjim satima se kreće prema Zagrebu i slijetanje je predviđeno u Rugvici.
 
Organizatori ovogodišnje akcije su udruga Neuron i MK Bube.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Policija pronašla trojicu 18-godišnjaka koji su pretukli 29-godišnjaka i ukrali mi bicikl

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

Svađali se zbog nesuglasica u prometu pa se i potukli

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji