Lemaić: Postigli smo konsenzus kako Slavonskom Brodu trebaju drastične promjene

“Naš je stav kako aktualni gradonačelnik nije najbolji izbor za Slavonski Brod”, stoji u priopćenju Nezavisne liste Slavice Lemaić.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.05.2021
Lemaić: Postigli smo konsenzus kako Slavonskom Brodu trebaju drastične promjene


 Nezavisna lista Slavice Lemaić u priopćenju se osvrnula na rezultate prvog kruga Lokalnih izbora u kojem je objavila kako u Slavonskom Brodu postoji politički konsenzus o tome da gradu trebaju drastične promjene jer dosadašnja politika vodi Slavonski Brod na samo dno po pitanju razvoja.

Priopćenje donosimo u nastavku:

Nakon održanog prvog kruga lokalnih izbora naša Nezavisna lista javno je objavila da je spremna na suradnju sa svim političkim strankama koje su izabrane u novi sastav Gradskog vijeća, ali uz uvjet da se potpuno promijeni način upravljanja gradom, kao i gradski prioriteti. Do danas, aktualni gradonačelnik nije nas pokušao kontaktirati. U prošlom sazivu Gradskog vijeća naša nezavisna lista podržala je sve gradonačelnikove prijedloge koje smo smatrali dobrima i nužnima za normalno funkcioniranje grada, ali gradonačelnik nije imao sluha za naše prijedloge. Naime, unatoč brojnim konkretnim prijedlozima koje smo uputili Gradskom vijeću, gradonačelnik te gradski vijećnice i vijećnici iz redova gradonačelnikove političke stranke, u četiri godine nisu prihvatili nijedan. 

Brodska javnost mora znati da gradonačelnik u proteklom mandatu nije prihvatio nijedan prijedlog oporbe, a na takav način nemoguće je surađivati.

U prvom krugu održanih lokalnih izbora većina građana Slavonskog Broda glasala je za promjene. Rezultati izbora bili bi neusporedivo lošiji za gradonačelnikovu političku stranku da tisuće nezadovoljnih građana nisu bile prisiljene napustiti Slavonski Brod. Na temelju razgovora koje smo vodili s predstavnicima dvaju političkih stranaka koje su ušle u sastav novog saziva Gradskog vijeća, javno objavljujemo da postoji politički konsenzus o tome da Slavonskom Brodu trebaju drastične promjene jer dosadašnja politika vodi Slavonski Brod na samo dno po pitanju razvoja.

Gradonačelnikova politička stranka izgubila je ove lokalne izbore i on više nema podršku većine vijećnica i vijećnika u novom sazivu Gradskog vijeća i više ne može provoditi vlastitu samovolju. 

Sve važne gradske odluke donosi isključivo Gradsko vijeće, a ne gradonačelnik. To se odnosi i na gradski proračun, javnu nabavu i prostorne planove, a ovog je puta većina u Gradskom vijeću spremna za promjene.  

Nastavljamo s vođenjem samostalne politike vodeći računa isključivo o javnim interesima i dobrobiti svih građana, ali i pozivamo sve Brođane, a osobito glasače koji su nas podržali u prvom krugu, da izađu na izbore i glasaju po svojoj savjesti.

No, to ne znači da bježimo od našeg stava. Naprotiv, on je posve jasan - nakon godina i godina praćenja, proučavanja rada gradonačelnika i gradske dokumentacije te uočenih velikih nedostataka, nepravilnosti i neoprostivih propusta oko ulaganja za život važne projekte, aktualni gradonačelnik nikako nije najbolji izbor.

                                                                                     Slavica Lemaić i Nezavisna lista

Zadnje vijesti

Otvorena izložba povodom 50 godina od prvog održanog kongresa Roma u Londonu

Odjel pedijatrije dobio još jednu vrijednu donaciju

U tijeku pripreme za ogrjevnu sezonu

VIJESTI

FOTO GALERIJA

Otvorena izložba povodom 50 godina od prvog održanog kongresa Roma u Londonu

FOTO GALERIJA

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“

Marsonija predstavila dresove za novu sezonu

Župan Danijel Marušić i predsjednik skupštine Pero Ćosić na svečanom otvaranju Pelješkog mosta