Legija 2 osvojila srebro!

Na 13. Prvenstvu Hrvatske koje je proteklog vikenda završeno u Bratislavi, ekipa Legija 2 osvojila je srebrnu medalju, čime je, nakon nekoliko bronci, učinjen novi iskorak u napretku i razvoju tog zimskog sporta u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji.

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.03.2018


 Drugi krug državnog prvenstva donio je rasplet kakvom se malo tko nadao jer je višestruki prvak Hrvatske, momčad Curling cluba Zagreb (11 puta osvojili su zlatna odličja u muškoj konkurenciji), na kraju natjecanje završila na trećem mjestu.

Slavonskobrodski Curling club Legija predstavljale su dvije ekipe, sastav Legija 1 (Marin Pitlović, Tomislav Pitlović, Dario Sojčić) u drugom krugu pretrpjela je dva poraza, od Crolinga (5:12) i od Zagreba (1:7) te su natjecanje završili na posljednjem, osmom mjestu.
 
Momčad Legija 2 (Vedran Horvat, Bruno Samardžić, Miroslav Jurković, Hrvoje Tolić, Ante Baus) u preostala dva susreta u prvom, "kružnom" dijelu natjecanja, poražena je od prve ekipe Čudnovatog čunjaša 2:6, nakon čega je s 5:1 nadigrala drugu ekipu "čunjaša" i tako je s prvoga mjesta na ljestvici mogla u razigravanje za medalje. Zanimljivost je da su čak tri ekipe nakon prvog kruga imale po deset bodova (Legija 2, Zagreb i Vis, dok je Čudnovati čunjaš 1 u polufinale ušao s četvrtog mjesta, uz 8 bodova).  
 
U polufinalu sjajna igra slavonskobrodskih curlingaša, Legija 2 uvjerljivo, zahvaljujući mudroj taktici u svakom endu, ne ostavlja protivnicima ni najmanju nadu. Pobjeda Brođana protiv Čudnovatog čunjaša 1 rezultatom 7:2. U drugom polufinalu Vis je svladao ekipu Zagreba 4:3. Finalni ogled počeo je sjajno za Legiju 2, precizna polaganja i izbijanja protivničkog kamenja u pravom trenutku doveli su do uvjerljivog vodtva od čak 7:1. No, tada presudno postaje iskustvo igrača Visa, smireno su gradili igru, osvajali kamen po kamen i na kraju zasluženo ostvarili pobjedu 8:7, za svoj drugi naslov državnih prvaka u povijesti. Legiji 2 ostalo je srebro, što je najveći uspjeh u hrvatskom curlingu izvan Zagreba.
 
U ženskoj konkurenciji prvakinje Hrvatske su igračice Silenta, drugi je Zagreb, a treći Vis.
 

Zadnje vijesti

152 novooboljele osobe od Covid-19 u proteklih 24 sata, 2 osobe preminule

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Juniori i kadeti Broda vrlo dobri u prvom dijelu sezone

NAJČITANIJE DANAS

PRIPREME ZA KAPTOLAČKI FESTIVAL

Pristižu nove pjesme za Zlatni glas Zlatne doline 2022.

FOTO GALERIJA

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj