Legendarni Miodrag Baletić dva tjedna radio u Košarkaškom klubu Brod

Muški i ženski dio Košarkaškog kluba Brod u protekla dva tjedna imao je prigodu raditi s iskusnim trenerom Miodragom Baletićem.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 18.03.2020
 Od njega nisu učili samo članovi kluba, već i treneri Kristina Pehar, Krunoslav Rimac, Davorin Rupčić i Marin Bitunjac. Baletić je u Slavonskom Brodu trebao ostati ukupno 30 dana, ali je zbog situacije oko Koronavirusa morao prekinuti rad.

Razlog zašto je jedno takvo ime kao što je Miodrag Baletić došlo raditi treninge u Košarkaškom klubu Brod je njegova predsjednica Kornelija Kvesić. U vrijeme njenog aktivnog igranja još 1995. godine u Makedoniji upoznala se s Baletićem koji je tada bio trener u MZT-u. S njom je radio individualno te od tada traje njihovo prijateljstvo. Sada kad nema natjecanja Kornelija Kvesić uspjela je dovesti Baletića koji je 2 tjedna radio s muškim i ženskim dijelom ekipe u KK Brod.

Biografija Miodraga Baletića je zaista bogata. Rođen je u Nikšiću u Crnoj Gori te pamti bivšu dvoranu Klasije i slavonskobrodsku košarku kao i pojedine igrače u vrijeme njegove aktivne igračke karijere. Trenerskim poslom bavio se od 1971. pa sve do 2018. godine, dakle čak 47 godina. U svojoj bogatoj karijeri vodio je 22 kluba i dvije reprezentacije i to mladu Jugoslavensku do 18 godina te je 7 godina bio trener ženske seniorske reprezentacije Crne Gore i to od 2007. do 2014. godine. Radio je u Americi, Francuskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, BiH i Albaniji te mu je upravo Teuta iz Drača 2018. godine bile posljednji klub.

U KK Brod Miodrag Baletić puno je razgovarao kako s trenerima, a tako i sa svim članovima kluba. Svima njima uveo je neke nove metode u radu te je punio vremena proveo na tehnici i pravilnom šutu.

Za sve igračice i igrače kluba kao i za trenere pravo je bogatstvo kada jedan ovako iskusan i kvalitetan stručnjak dođe na njihov trening i pokaže sve svoje prebogato znanje.

Situacija oko Koronavirusa prekinula je sva natjecanja, ali i boravak Miodraga Baletića koji će se vratiti kada se stvore uvjeti za treniranjem i odigravanjem utakmica.

Zadnje vijesti

Trojica za upravljačem vozila s alkoholom u organizmu, 56-godišnji državljanin Republike Turske alkoholiziran remetio javni red i mir

Za krađe s gradilišta osumnjičen 17-godišnjak

Prvo ukrao registracijske pločice pa gorivo s benzinske

VIJESTI

Policija izvještava

Trojica za upravljačem vozila s alkoholom u organizmu, 56-godišnji državljanin Republike Turske alkoholiziran remetio javni red i mir

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu

Vole je bikeri, pivoljupci, gurmani, vrijeme je da i vi otkrijete njezine ljepote