Legendarni Miodrag Baletić dva tjedna radio u Košarkaškom klubu Brod

Muški i ženski dio Košarkaškog kluba Brod u protekla dva tjedna imao je prigodu raditi s iskusnim trenerom Miodragom Baletićem.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 18.03.2020
 Od njega nisu učili samo članovi kluba, već i treneri Kristina Pehar, Krunoslav Rimac, Davorin Rupčić i Marin Bitunjac. Baletić je u Slavonskom Brodu trebao ostati ukupno 30 dana, ali je zbog situacije oko Koronavirusa morao prekinuti rad.

Razlog zašto je jedno takvo ime kao što je Miodrag Baletić došlo raditi treninge u Košarkaškom klubu Brod je njegova predsjednica Kornelija Kvesić. U vrijeme njenog aktivnog igranja još 1995. godine u Makedoniji upoznala se s Baletićem koji je tada bio trener u MZT-u. S njom je radio individualno te od tada traje njihovo prijateljstvo. Sada kad nema natjecanja Kornelija Kvesić uspjela je dovesti Baletića koji je 2 tjedna radio s muškim i ženskim dijelom ekipe u KK Brod.

Biografija Miodraga Baletića je zaista bogata. Rođen je u Nikšiću u Crnoj Gori te pamti bivšu dvoranu Klasije i slavonskobrodsku košarku kao i pojedine igrače u vrijeme njegove aktivne igračke karijere. Trenerskim poslom bavio se od 1971. pa sve do 2018. godine, dakle čak 47 godina. U svojoj bogatoj karijeri vodio je 22 kluba i dvije reprezentacije i to mladu Jugoslavensku do 18 godina te je 7 godina bio trener ženske seniorske reprezentacije Crne Gore i to od 2007. do 2014. godine. Radio je u Americi, Francuskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, BiH i Albaniji te mu je upravo Teuta iz Drača 2018. godine bile posljednji klub.

U KK Brod Miodrag Baletić puno je razgovarao kako s trenerima, a tako i sa svim članovima kluba. Svima njima uveo je neke nove metode u radu te je punio vremena proveo na tehnici i pravilnom šutu.

Za sve igračice i igrače kluba kao i za trenere pravo je bogatstvo kada jedan ovako iskusan i kvalitetan stručnjak dođe na njihov trening i pokaže sve svoje prebogato znanje.

Situacija oko Koronavirusa prekinula je sva natjecanja, ali i boravak Miodraga Baletića koji će se vratiti kada se stvore uvjeti za treniranjem i odigravanjem utakmica.

Zadnje vijesti

Plamen Plazma Sportskih igara mladih za vikend stiže u Slavonski Brod

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Županijski vijećnici raspravljali o mjerama za spas gospodarstva

FOTO GALERIJA

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“

Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge