Laptop za prvokategornika Zorana Ivanovića

Ljubitelji šaha naše županije i šire regije znaju da je Šahovski klub Posavac, Ruščica i Šahovski klub invalida Hvidra – Brod, Sl. Brod najbolje ustrojeni klubovi na ovim prostorima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.10.2020
Laptop za prvokategornika Zorana Ivanovića


 Predsjednik šahovskog kluba Posavac iz Ruščice Mato Opačak, u petak je na redovitom treningu igrača kluba od 18 sati, uručio novi snažni laptop kapetanu šahovske ekipe Posavca i jednom od najaktivnijih igrača Zoranu Ivanoviću, za daljnji rad na šahu i šahovsko usavršavanje.

Mato smatra da se danas bez moderne tehnologije ne može i da njegovi šahisti trebaju pratiti suvremene šahovske trendove. Predsjednik Posavca do sada je sudjelovao u projektima, gdje je podijelio preko 30 stolnih računala mladima i šahistima, od pomoći za učenje i studiranje, do sportske šahovske namjene.Ovaj laptop će također biti korišten za obradu povijesnih podataka o šahovskim klubovima Posavac i Hvidra - Brod, zbog izdanja knjige o šahu, projekta koji je korona samo privremeno usporila, ali Mato se nada da bi mogao biti realiziran 2021. godine.

Kapetan Posavca Zoran Ivanović, zahvalan je klubu, što će sa novim, snažnijim računalom od dosadašnjeg, imati nove šahovske mogućnosti. U nepunih pet godina koliko sam u klubu, svjedočio sam vrlo velikom broju uspješno organiziranih šahovskih turnira, uspješno realiziranim projektima, ali prije svega prijateljstvu i kolegijalnosti igrača šahovskih klubova Posavac i Hvidra Brod, što je zaista vrijedno, kaže Zoran. 

Igrače Posavca i Hvidra - Brod u petak očekuje novi šahovski turnir Puslica, a u nedjelju Posavac igra redovno kolo 3. Hrvatske šahovske lige, što znači nove šahovske bitke i zanimljive šahovske razgovore.

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

77 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, 1 osoba preminula

Sastanak u županiji s Hrvatskim vodama o obrani od poplava, navodnjavanju, aglomeraciji i budućim projektima

Osigurana dodatna sredstva za sufinanciranje europskih projekata

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja