Lakše ozlijeđeni danas bi trebali biti otpušteni iz bolnice

Na autocesti kod Slavonskog Broda jučer se dogodila jedna od najstrašnijih prometnih nesreća u hrvatskoj povijesti. Autobus kosovskih registracijskih oznaka, u kojem je bilo 67 putnika i dva vozača, sletio je s autoceste. Deset je ljudi poginulo, više od 40 ozlijeđeno, od kojih mnogi teško. Hrvatska policija i tužiteljstvo otvorili su istragu i okolnosti nesreće. Vozač je rekao kako je nakratko zaspao i uhićen je.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.07.2021
Lakše ozlijeđeni danas bi trebali biti otpušteni iz bolnice


 Neki od lakše lakše ozlijeđenih danas bi trebali biti otpušteni iz Brodske bolnice.

- Danas u biti planiramo jedan relativno veći broj otpusta ovih pacijenata koji su bili s manje ozlijedama, koje su sanirane. I u tijeku ćebiti prijepodneva dogovori gdje ih smjestiti i kud dalje s njima, rekao je prim. dr. sc. Josip Samardžić, ravnatelj OB "Dr. Josip Benčević", Slavonski Brod.

Kosovski premijer Albin Kurti sinoć s premijerom Andrejem Plenkovićem obišao je stradale u prometnoj nesreći. 

- Želim zahvaliti predsjedniku Vlade Republike Hrvatske na pruženoj pomoći i brzoj reakciji, ali i liječnicima i našim pacijentima koji se danas nalaze u dobrim rukama i koji imaju i psihološku i zdravstvenu pomoć zdravstvenih institucija u Hrvatskoj, izjavio je premijer Kurti. Izrazio je sućut obiteljima stradalih i rekao da je ovo težak dan za njegov narod. Potvrdio je da će sutra na Kosovu biti dan žalosti. 

Andrej Plenković zahvalio je pilotima HV-a koji su u Hrvatsku doveli albanskog premijera. Ponovio je kako je 98 posto pacijenata dobro i stabilno te izrazio nadu da će maksimalni napori koje poduzimaju liječnici omogućiti da svi budu dobro. Žalimo za poginulima i izražavamo sućut, dodao je te ponovio da će Vlada i sve službe učiniti sve da ozlijeđeni i obitelji lakše prebrode šok i traumu.

Hrvatski i kosovski premijer nakon obilaska ozlijeđenih u slavonskobrodskoj bolnici posjetili su i putnike iz autobusa koji nisu zadobili ozlijede, a nalaze se smješteni u jednom slavonskobrodskom pansionu.

Premijer Plenković koji je stigao ranije i obišao ozlijeđene, Istaknuo je da dugi niz godina ovako veliku prometnu nesreću Hrvatska nije imala. Uz premijera su u Slavonskom Brodu bili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i ministar obrane Mario Banožić. Sućut je izrazio i predsjednik Zoran Milanović, rekavši da suosjeća s vlastima i narodom Kosova.

Podsjetimo, 10 je osoba poginulo, a 44 su ozlijeđene, od kojih 15 teško, u strašnoj prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda. Među teško ozlijeđenima je i jedna djevojčica. Autobus kosovskih registarskih oznaka pun putnika, na liniji Frankfurt-Priština, sletio je rano jutros s autoceste i prevrnuo se. Hrvatska policija i tužiteljstvo otvorili su istragu i okolnosti nesreće istražit će se, ali su potvrdili da je uhićen vozač koji je priznao da je na trenutak zaspao za volanom.

 

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara