Kup Hrvatske u rukama Jugaša, Slavonski Brod pokazao se kao odličan domaćin

Jugaši su u Slavonskom Brodu osvojili novi pokal - Hrvatski kup, pobjedom nad zagrebačkom Mladosti rezultatom 14:6 (4:1, 4:2, 4:1, 2:2). Ovo je njihov prvi trofej ove sezone, a sveukupno peti ove godine.

Autor: bportal | Datum objave: 19.12.2016
Kup Hrvatske u rukama Jugaša, Slavonski Brod pokazao se kao odličan domaćin


 "Mislim da smo još jednom pokazali kako smo u ovom trenutku uvjerljivo najbolja ekipa u Hrvatskoj. Dobro smo se pripremili i koncentrirano ušli u utakmicu. Mladost je jedna izuzetno mlada ekipa željna nadigravanja i sigurno je da će iskoristiti šansu ako im je pružiš. No mi smo to danas uspješno zatvorili, te kontrolirali utakmicu od samog početka. Izuzetno smo sretni i zadovoljni  što smo obranili Kup, sada se okrećemo posljednjem kolu Lige prvaka ove godine i gostovanju u Barceloni", rekao je Marko Bijač, golman Juga.

Mladostašima nisu dozvolili nikakva iznenađenja iako su Žapci davali sve od sebe, uz svog odlično raspoloženog Ivana Marcelića s 12 obrana. No na drugoj strani gola stajao je isto tako raspoložen Marko Bijač koji je večer prije, na svečanoj gala večeri «Noć hrvatskog vaterpola» u 29. anketi Večernjeg lista proglašen za najboljeg hrvatskog vaterpolista u 2016. godini. 

"Izuzetno sam ponosan što nakon tako uspješne godine, što s klubom, što s reprezentacijom, baš ja od svih svojih suigrača, budem izabran za tako prestižnu nagradu. Kao što sam rekao veliko je to priznanje za mene, te jedan dodatan poticaj i motivacija za daljnji rad. Još jednom se zahvaljujem svim svojim suigračima, oni najbolje znaju koliko je muke i truda uloženo u svaki taj trofej. Ja vjerujem da ako ostanemo ovako zdravi i na okupu, i klub i reprezentacija, da se ne trebamo bojati za nove uspjehe hrvatskog vaterpola", iskreno se zahvalio Bijač.

No i Mladost doma nosi vrijedan pokal. U poluvremenu utakmice, Mladosti je uručen vrlo cijenjen Trofej Toni Nardelli koji dobiva klub s najboljim rezultatima u svim mlađim dobnim uzrastima. 

Dani vaterpola u Slavoniji, točnije Slavonskom Brodu uspješno su okončani, s velikim brojem publike koja je po prvi puta imala prilike uživo gledati jedan ovakav vaterpolski spektakl.

Ekipu Juga činili su: Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković, Garcia, Merčep, Ivanković, Pavličević, Perrone,  Benić, Obradović, Popadić, Vrlić, trener: V. Kobešćak. 

Sastav Mladosti činili su: Marcelić, Bukić, Milaković, Zović, Biljaka, Brlečić, Vlahović, Lazić, Pavičić, Paškvalin, Valečić, Bašić, Vićan, Herceg, trener: R. Štritof. 

Zadnje vijesti

Na Gradskim bazenima održan 1. Homer kup

Vanesa Tot i Darko Erceg u reprezentaciji RH

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

VIJESTI

Održan 1. Sajam obrtničkih zanimanja

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

FOTO GALERIJA

Mladi vaterpolisti u Korčuli

Slavonski Brod svečano zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Jedna osoba ozlijeđena u sudaru automobila i motora u Gupčevoj

Na natjecanju Lash Challenge Croatia najbolji u ugradnji trepavica

Brodski ronioci 'otkrili' Maltu, ronjenje u sredozemnom moru ih zadivilo