Kuglačice Obrtnika uspješno krenule s novom sezonom

Od ove sezone došlo je do promjene u natjecanju Druge Hrvatske lige istok za kuglačice.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 27.10.2019
Kuglačice Obrtnika uspješno krenule s novom sezonom


 U prošloj sezoni bilo je 5 klubova koji su igrali četverokružno da bi naslov prvaka osvojio Osijek '97. Na kraju su se Osječanke kroz kvalifikacije preko Varaždina i Karlovca probile do Prve lige. Tako su na istoku uz slavonskobrodski i novogradiški Obrtnik još ostali samo Pitomača i Sloboda TVIN iz Virovitice. Njima su se u novoj sezoni priključila 4 kluba iz Zagreba i okolice i to: Endi Tekstilac, Elektra, Sidra i Zaprešić pa samim tima ova Druga liga ima dodatak skupina centar.

U novu sezonu Druge lige – centar kuglačice Obrtnika krenule su s domaćom pobjedom sa 6:2 nad Endi Tekstilcem iz Zagreba, da bi u 2. kolu na gostovanju u Virovitici kod Slobode TVIN uzele bod odigravši 4:4. U novoj domaćoj utakmici 3. kola Brođanke su sa 6:2 sada nadigrale još jednu ekipu iz Zagreba Sidru tako da nakon 3 odigrane utakmice imaju dvije pobjede i jednu neodlučenu. Na ljestvici slavonskobrodski Obrtnik drži 2. mjesto s bodom manje iza vodećeg imenjaka iz Nove Gradiške.

Kuglačice Obrtnika nemaju za cilj plasman u Prvu ligu, već se natjecati u drugoligaškom društvo što je objektivno realno prema igračkom kadru, a i financijama s kojima raspolažu. Za razliku od prošle sezone Obrtnice je napustila njihova ponajbolja igračica Mirjana Grivičić koja je otišla u prvoligaša Đakovo, dok je umjesto nje došla Ivona Valčić, ali ona za sada još nije upisala nastup za Brođanke.

U sljedećem 5. kolu kuglačice slavonskobrodskog Obrtnika u subotu, 2. studenog idu na gostovanje u Zaprešić u kojem ih očekuje istoimena domaća ekipa koja se pokazala kao najbolja od sve 4 koje dolaze sa zagrebačkog područja.

Zadnje vijesti

Dvojicu udario metalnim montiračem, vrijeđao i policajce

Pronašli puške stare 30 i više godina, za ilegalno držanje oružja moguć i zatvor

Održana XI. svečana promocija promovenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos