Kuglači Zanatlije žele povratak u Drugu ligu - istok

Kuglači Zanatlije u natjecanju Treće lige – istok zona Požega u ovoj polusezoni imaju dobre rezultate. Oni su mogli biti još i bolji, ali kada se pogleda da Brođani nastupaju s daleko najmlađom ekipom ne samo u ovoj ligi, već i cijeloj Hrvatskoj, onda je rezultat sasvim dobar. Zaostatak za vodećom ekipom Nove nade iz Požege nije velik tako da se sve može dostići te se od slijedeće sezone vratiti u Drugu ligu – istok.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 05.01.2018
Kuglači Zanatlije žele povratak u Drugu ligu - istok


Za kuglače Zanatlije je ovo treća sezona od kako se natječu u Trećoj ligi – istok zona Požega u kojoj su stalno na 2. mjestu. U prvoj godini nakon ispadanja iz Druge lige bili su drugi, kao i prošle sezone, dok su u ovogodišnjem prvenstvu nakon prvog dijela također na 2. mjestu. Brođani zaostaju 4 boda za požeškim Novim nadama koji iz 9 utakmica imaju sve pobjede, međutim, oni su čak 7 susreta igrali u Požegi. Njih u nastavku očekuje puno gostovanja te se u Zanatliji nadaju da bi ljestvica nakon toga trebala dobiti drugačiji izgled.

Uoči nove sezone kuglače Zanatlije preuzeo je glavni trener Marinko Matić koji ujedno i igra te je s prosjekom od 588 oborenih čunjeva najbolji igrač lige. Osim toga nedavno se plasirao na završnicu pojedinačnog PH te je u osmini – finala poražen od trenutno ponajboljeg igrača u Hrvatskoj Hrvoja Marinovića iz Splita. U 9. kola Zanatlije su zabilježile 7 pobjeda i 2 poraza od kojih su oba bila s 5:3. Prvi je bio u Požegi od vodećih Novih nada te je Brođanima do pobjede nedostajalo 24 čunja. Drugi ujedno i posljednji poraz je i najbolniji, a doživljen je na kuglani Vijuš od Papuka iz Pakraca. S obzirom da će Nove nade u nastavku sezone gostovati na Vijušu te da Požežani imaju težak raspored, njihova 4 boda prednosti kuglači Zanatlije realno će uz dobru igru moći stići.

Trener Marinko Matić ima 29 registriranih igrača koji su podijeljeni u dvije ekipe. Jedni igraju u Trećoj, a drugi u Četvrtoj ligi, dok u ovoj polusezoni Zanatlija ima najmlađu ekipu ne samo u ligi i regiji, već i Hrvatskoj. Najstariji igrači su trener Marinko Matić i drugi trener u klubu Damir Lavrić, dok preko 20 godina u ekipi ima samo Antonio Martić. Svi ostali su ispod 18. godina i to: Sven Marić, Mario Drempetić, Nikola Martinović, Josip Buzgo, Đuro Baričić, Arijan Rukavina, Duje Matić i Lovro Buzov.

Za kuglače Zanatlije bit će ključna prva 2. kola u nastavku prvenstva. Tako će 20. siječnja na kuglani Vijuš gostovati vodeće Nove nade, a nakon toga gostuje se kod trećeplasirane Nove Gradiške. Trener Matić ne misli da je prioritet kluba povratak u Drugu ligu, već razvoj mladih kuglača.

Osim što mladi kuglači Zanatlije igraju u Trećoj ligi – istok zona Požega u kojoj se bore za 1. mjesto, njih tijekom proljeća očekuju brojna državna prvenstva za mlađe uzraste.

 
Zadnje vijesti

Prijavi se i postani nogometni sudac

Na Kupu Hrvatske u Slavonskom Brodu nastupilo 170 kajakaša, Olimpikovcima 15 medalja

Oprez u prometu - policija i dalje nadzire!

FOTO GALERIJA

Osmomjesečni Leon jedini u Hrvatskoj boluje od TAR sindroma; spasonosna skupa operacija čeka ga u Americi!

Postavljen transparent zahvale Mariju Mandžukiću na vrhu najviše zgrade u Slavonskom Brodu!

Nagrađeni naj restoran, terasa, bar, balkon, pretkućnica, stiže CMC Festival rocka

Uspješan sportski vikend za kajakaše i kanuiste Marsonije

Svečano blagoslovljeno novo sjedište i pastoralni centar Župe blaženog Alojzja Stepinca