Ksenija Karabegović na Filipinima, zemlji sa sedam tisuća otoka

Brođanka Ksenija Karabegović nastavlja živjeti svoju bajku. Nakon što je osvojila regiju i u kratkom vremenu oduševila sve ljubitelje trajnog make-upa, postala je jedno od najtraženijih imena u svijetu microbladinga, te dobila ponudu za stalni posao ugledne kozmetičke tvrtke Biotek iz Milana, u suradnji s kojom trenutno promovira vlastitu tehniku i liniju popratnih alata i proizvoda.

Autor: Mario Jurković | Datum objave: 02.11.2016
Ksenija Karabegović na Filipinima, zemlji sa sedam tisuća otoka


 Uslijedila su višestruka putovanja u Irsku, Nizozemsku, Italiju, a nedavno se vratila iz Meksika, gdje je oduševila sve polaznike rasprodanih tečaja. Nakon toga uslijedio je dosad najduži put, do dalekih Filipina, gdje je, zajedno sa suprugom Alenom, provela puna tri tjedna. Prije nekoliko dana, vratila se u Slavonski Brod, a njezine dojmove s putovanja donosi Radio Slavonija.

Ksenija, Vaš put oko svijeta se nastavlja. Sad je već teško pamtiti sve destinacije do kojih ste stigli, a prijeđene kilometre mjerite u tisućama. Prije par dana stigli ste s drugog kraja svijeta. Kakvi dojmove donosite s Filipina?

"Ovo je bilo daleko najljepše i najbolje putovanje dosad. Bilo je stvarno sjajno, ali moram reći i da je put stvarno zahtjevan. U povratku smo putovali 33 sata. Inače, krenuli smo iz Zagreba, do Istanbula, uslijedilo je presjedanje i let do Manile, dug 12 sati. Tamo smo imali dva rasprodana razreda za obuku, tako da smo desetak dana ostali u Manili. Moram pohvaliti organizaciju, bilo je uistinu sjajno. Čak je među polaznicima bilo i dvoje liječnika dermatologa, to je dokaz da je njima tehnika koju ja koristim vrlo zanimljiva."

Kakav je dojam na vas ostavila Manila?

"Fantastičan grad, sa trinaest milijuna stanovnika, nevjerojatni ljudi, stalno vedri i nasmijani. Ništa im nije problem. No, primjetne su i ogromne socijalne razlike. Sređivanje obrva će platiti tisuću eura, a vožnja gradskim prijevozom košta samo jednu kunu! Što se prometa tiče, neviđena gužva. Za par kilometara treba vam sat i pol do dva vožnje. Uistinu impresivan grad, obišli smo čuveni Ocean park, to je bilo sjajno. Inače Filipinci su veliki vjernici, 90% su katolici. To se primijeti na svakom koraku, već na aerodromu imaju ‘pray rooms’ – sobe za moljenje. I da, bilo je pomalo neobično vidjeti jako veliki broj homoseksualaca i transvestita."

Kakva je klima na Filipinima?

"Tamo je 12 mjeseci ljeto. Bilo je malo panike, kad smo odlazili za Boracay, jer je Manilu zahvatio tajfun, ali mi smo, srećom otišli dan ranije. Boracay je inače jedno od njihovih najpoznatijih turističkih odredišta. Ta bijela plaža na kojoj smo bili, izabrana je 2012. godine za najljepšu plažu na svijetu. Inače, Flipinski arhipelag ima 7500 otoka, a naseljeno je samo 2000. Dakle, više od 5000 otoka još nema ni svoje ime."

U Meksiku ste bili željni malo jače hrane i mesa. Kako je bilo s hranom na Filipinima?

"Odlično. Vrlo raznovrsna i ukusna hrana. Uživali smo, posebno u morskoj hrani, tamo kilogram jastoga košta samo sto kuna. Obišli smo i čuveni restoran s crvenim rakovima, čak smo se potpisali na jedan rakov oklop, jer smo im bili prvi posjetitelji iz Hrvatske. Moram reći i da su im vina fenomenalna, a jednako tako i piva."

Po čemu poznaju Hrvatsku?

"Nažalost, uglavnom ne znaju za Hrvatsku, tek na spomen košarke i Tonija Kukoča, malo su povezali odakle smo. Tamo su  ludi za košarkom, nogomet im puno ne znači."

Nećete dugo odmarati. Uskoro opet putujete?

"Tako je. Vrlo brzo putujemo u Brazil, dogovorili smo Rio de Janeiro i Sao Paolo, krećemo 11. studenog. Rasprodali smo dva razreda, pa nas očekuje puno posla, ali nadam se da ćemo stići posjetiti i neka od najpoznatijih mjesta, poput Copacabane."

Zadnje vijesti

Radnici Hrvatskih šuma pronašli neeksplodiranu minobacačku granatu

Drugo okupljanje malih pivara i pivovara u sjećanje na Zvonimira Vorića Alivija

VIDEO Belgijski ovčari iz Oprisavaca u akcijama hvatanja terorista

SPORT

Nastupaju ekipe iz Sarajeva, Malog Lošinja, Siska, Zagreba, Osijeka i Sl. Broda

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

FOTO GALERIJA

Od kreativne radionice u Kući ciglica do glazbeno-poetske večeri i projekcije filmova

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

Mladi vaterpolisti u Korčuli

Slavonski Brod svečano zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Jedna osoba ozlijeđena u sudaru automobila i motora u Gupčevoj