Kroz projekt "Zaposli se, osnaži se 2!" 18 žena skrbilo za 125 korisnika.

Održana završna konferencija projekta "Zaposli se, osnaži se 2!". 18 žena proteklih 15 mjeseci skrbilo 125 korisnika.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.09.2021
Kroz projekt "Zaposli se, osnaži se 2!" 18 žena skrbilo za 125 korisnika.


 Projekt "Zaposli se, osnaži se 2!" u Bukovlju je došao svome kraju. Završna konferencija bila je prilika za razmjenu iskustava i dojmova 18 žena zaposlenih kroz projekt.

"Dan kod korisnika ujutro kreće s osmjehom s kojim sam dočekana. S njima sam stvorila jednu porodicu, kako živim sama oni su mi postali porodica koja jedva čeka da dođem", kaže Dušanka Bogdanović, jedna od 18 žena zaposlenih u ovom projektu.

Tijekom njegove provedbe pružale su usluge pomoći u kući za ukupno 125 krajnjih korisnika. 

"Iako je kroz projekt bilo planirano 108 korisnika, interes je bio veći i drago nam je zbog toga jer to znači da je projekt bio prepoznat kao nešto što je dobro za njih da im poboljša kvalitetu života, da ih ispunjava i pomaže", rekla je na Završnoj konferenciji Ana Marić, voditeljica projekta.

Nakon 15 mjeseci složile su se u jednom – jedva čekaju nastavak programa koji je njima, no i korisnicima osigurao brojne koristi. Naime, osnovni su njegovi ciljevi zapošljavanje teško zapošljivih žena, unaprjeđenje njihova radnog potencijala, no i poticanje socijalne uključenosti te povećanje kvalitete života osoba starije životne dobi.  

"Najvažnije je da su korisnici zadovoljni projektom i budući da je projekt gotov, nedostaje im ta pomoć koji im je bila pružena svakodnevno", kaže Davor Petrik, načelnik Općine Bukovlje te dodaje da svi s  nestrpljenjem iščekuju treću fazu projekta "Zaželi".

Pomoć u organizaciji i provedbi projekta "Zaposli se, osnaži se 2!" pružila je Udruga Eko Brezna s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod. 

"Pružili smo pomoć oko koordinacije zaposlenih žena i korisnika te administrativno upravljanje čitavim projektom. Udruga Eko Brezna uključena je u projekte zaželi dugi niz godina jer jedan od naših ciljeva je podizanje kvalitete života u našoj lokalnoj zajednici, a smatramo da se kroz ove projekte zaista podiže kvaliteta života, kako korisnika, tako i zaposlenih", kaže Lidija Vukojević, dopredsjednica Udruge Eko Brezna.

Projekt je vrijedan 1.572.845,00 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskoga socijalnog fonda. 

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni