Križić: Doprinos ovog dijela Hrvatske u Domovinskom ratu je neizmjeran

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, u nazočnosti župana Danijela Marušića, predsjednika Županijske skupštine i saborskog zastupnika Pere Ćosića, dogradonačelnika Hrvoja Andrića i drugih uzvanika hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije uručio je rješenja o dodjeli stambenih kredita i financijskih potpora za rješavanje njihovih stambenih problema.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 20.10.2017
Križić: Doprinos ovog dijela Hrvatske u Domovinskom ratu je neizmjeran


 -Istina o Domovinskom ratu mora biti čista, bez hrvatskih branitelja Hrvatske ne bi bilo. Mi ćemo u našoj županiji uvijek biti na raspolaganju i pomagati hrvatskim braniteljima, kazao je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik Pero Ćosić istaknuo je kako je ovo značajan dan za branitelje naše županije.

-Vlada premijera Plenkovića brigu o braniteljima stavila je među prioritete, izradit će se jedinstveni Zakon o hrvatskim braniteljima, na njemu se već intenzivno radi, kazao je Pero Ćosić. 

Ukupna vrijednost dodijeljenih 5 kredita i 2 financijske potpore je oko 750.000 kuna. Pomoćnik ministra Nenad Kržić naglasio je zadovoljstvo da je već drugi puta ove godine u Slavonskom Brodu u vezi pružanja konkretnih oblika pomoći hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima. 

- Ima čitav niz problema u braniteljskoj populaciji koje smo riješili i u tom pogledu nailazimo na odličnu suradnju sa Gradom Slavonskim Brodom i Županijom brodsko-posavskom i općinama, ovo je prigoda zahvaliti na toj i takvoj suradnji. Naša je obveza doći u sve sredine pa tako i ovdje jer doprinos ove sredine u Domovinskom ratu je neizmjeran. Uprava za pravno stambene poslove ulaže ogroman napor u pogledu rješavanja stambene problematike hrvatskih branitelja. U razdoblju unatrag 9 mjeseci mi smo kroz razne aktivnosti osigurali oko 43 milijuna kuna kroz stambene kredite, financijske potpore, kroz sanacije stanova, iznalazimo mogućnosti da riješimo problematiku koja se nagomilala jer veliki broj hrvatskih branitelja i ratnih vojnih invalida nemaju riješeno stambeno pitanje. Ministarstvo hrvatskih branitelja je otvoreno i želi to raditi i rješavati stambenu problematiku hrvatskih branitelja i njihovih obitelji-izjavio je, uz ostalo, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić. 

 

Zadnje vijesti

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

11 odličja Karate kluba Slavonski Brod u Osijeku

Oprezno u prometu, prošli tjedan 23 nesreće

VIJESTI

Božićna čestitka

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

NAJČITANIJE DANAS

"Čist Božić i Bistra Nova Godina"

Brodski ronioci sudjelovali u eko akciji u Splitu

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu počelo s provedbom projekta STEM Eco&Energetics

Muzej Brodskog Posavlja predstavlja brodsku arheološku zonu

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju