Križić: Doprinos ovog dijela Hrvatske u Domovinskom ratu je neizmjeran

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, u nazočnosti župana Danijela Marušića, predsjednika Županijske skupštine i saborskog zastupnika Pere Ćosića, dogradonačelnika Hrvoja Andrića i drugih uzvanika hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije uručio je rješenja o dodjeli stambenih kredita i financijskih potpora za rješavanje njihovih stambenih problema.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 20.10.2017
Križić: Doprinos ovog dijela Hrvatske u Domovinskom ratu je neizmjeran


 -Istina o Domovinskom ratu mora biti čista, bez hrvatskih branitelja Hrvatske ne bi bilo. Mi ćemo u našoj županiji uvijek biti na raspolaganju i pomagati hrvatskim braniteljima, kazao je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik Pero Ćosić istaknuo je kako je ovo značajan dan za branitelje naše županije.

-Vlada premijera Plenkovića brigu o braniteljima stavila je među prioritete, izradit će se jedinstveni Zakon o hrvatskim braniteljima, na njemu se već intenzivno radi, kazao je Pero Ćosić. 

Ukupna vrijednost dodijeljenih 5 kredita i 2 financijske potpore je oko 750.000 kuna. Pomoćnik ministra Nenad Kržić naglasio je zadovoljstvo da je već drugi puta ove godine u Slavonskom Brodu u vezi pružanja konkretnih oblika pomoći hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima. 

- Ima čitav niz problema u braniteljskoj populaciji koje smo riješili i u tom pogledu nailazimo na odličnu suradnju sa Gradom Slavonskim Brodom i Županijom brodsko-posavskom i općinama, ovo je prigoda zahvaliti na toj i takvoj suradnji. Naša je obveza doći u sve sredine pa tako i ovdje jer doprinos ove sredine u Domovinskom ratu je neizmjeran. Uprava za pravno stambene poslove ulaže ogroman napor u pogledu rješavanja stambene problematike hrvatskih branitelja. U razdoblju unatrag 9 mjeseci mi smo kroz razne aktivnosti osigurali oko 43 milijuna kuna kroz stambene kredite, financijske potpore, kroz sanacije stanova, iznalazimo mogućnosti da riješimo problematiku koja se nagomilala jer veliki broj hrvatskih branitelja i ratnih vojnih invalida nemaju riješeno stambeno pitanje. Ministarstvo hrvatskih branitelja je otvoreno i želi to raditi i rješavati stambenu problematiku hrvatskih branitelja i njihovih obitelji-izjavio je, uz ostalo, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić. 

 

Zadnje vijesti

Rukometaši Broda uoči nove sezone

U Naselju Mikrorajon započela izgradnja pješačke staze

Općinski sud u Slavonskom Brodu konačno ide u obnovu

VIJESTI

Vrijednost projekta gotovo 270 tisuća kuna

U Naselju Mikrorajon započela izgradnja pješačke staze

NAJČITANIJE DANAS

Matija i Dejan zadovoljni premijernim nastupom

VIDEO Brođani uspješni na Svjetskom natjecanju u Parizu

FOTO GALERIJA

Sedam medalja atletičara Marsonije proteklog vikenda

Otvoren 8. Dječji sajam u brodskoj Tvrđavi

U glasovitim stupničkim vinogradima zaorila slavonska pjesma, počela je berba grožđa!

U tijeku završni radovi na novom prostoru za kajak-kanu klubove

Nova pedagoška godina u obnovljenoj "Trnoružici"