Kritičari s društvenih mreža: Troleri, pljuvači i dvije nabijene puške

Salve komentara na društvenim mrežama nakon par 'Klopki' zaslužuju komentar. Za početak - ako želite moje mišljenje, gledajte Podcast, ako želite voditeljsku profesiju, gledajte 'Klopku'.

Autor: Ratko Martinović | Datum objave: 06.02.2015


Ružan sam, preozbiljan/neozbiljan, klaun, neprofesionalan, debel, premlad/prestar, nemam svijest, 'džabe mi sve što sam napravio'... Ovo su samo neki od komentara trolera na društvenim mrežama koji su ili dragulji Hrvatske ili zaista nemaju pametnijeg posla i mazohisti su pošto gledaju likove koji ih iritiraju. Zašto ovo pišem? Baš kao i ekipa, ubi me dokolica :)

Član sam svih stranaka i guram sve političare

Kažu da radite solidan posao kada vam se dogodi sljedeće - HDZ-ovac me napao da sam 'ljubitelj suludog Živog Zida', član Živog Zida da sam 'HDZ-ov plaćenik', a SDP-ovac da sam 'simpatizer ORaH-a jer furam kanabis'. Za takve odlike me se uvijek može i osobno pitati - ne, nisam član nijedne stranke i ne, ne podržavam sustav interesnih kartela zvanih stranke niti želim da me netko zastupa. Osim ako se dječica igraju politike bez novca iz proračuna, onda nemam ništa protiv. Argument uvijek bude - ali onda bi novac dobivali od sumnjivih sponzora? Jea, a danas ga kao već ne dobivaju?

Na izborima sam glasao za Sinčića i to ne krijem, dapače - slikao sam i listić. Drugi krug sam eskivirao. No to opet ne znači da sam ičiji simpatizer već sam podržao hrabar nastup, mladost i polet. Nešto slično smo vidjeli kod Čička tijekom Hrvatskog proljeća, a pogledajte ga danas kroz HHO? Politički rad jedino promatram kroz kontinuitet. Na kraju me se još povezalo i da ne samo da navijam za stranke, već i da plaćam pozitivne komentatore po društvenim mrežama. Zbilja nemam pametnijeg posla i imam masu viška novca. A ovrha na računu je garant moj dogovor s Finom da bih zamaskirao 'ljubav prema kapitalizmu'.

Radim za plaću i prodao sam se - pravi ljudi žive od zraka

Isto tako, često su mi kroz ove godine nabili na nos kako 'radim za novac'. Uvijek prvo započne s argumentom da radim zbog 'samopromocije', a onda nekako prirodno završi na plaći. Zanimljivo, kada mi je jedan mesar u Brodu rekao da sam se 'prodao', odgovorio sam da ću raditi besplatno kada od njega dobivam meso na dnevnoj razini besplatno. 'Ali ja radim fizički i ubijam te životinje, ti samo pišeš i pričaš' kontrira mesar, što dovodi do ključne točke. Tipični hrvatski mentalitet - 'Muško si i stvarno radiš jedino ako radiš na baušteli!'

Vrc, vrc! Em sam radio na gradilištu, em sam bio i neplaćen za odrađeni posao. Tona gleta kroz vreće svakog dana definitivno nije klasično mjerilo rada jer je onda i taj mesar preplaćen i trebao bi volontirati. A sportaši bi zaista trebali zarađivati današnju lovu. Svi koji prigovaraju da 'pisac' ili 'voditelj' rade za novac uobičajeno: a) ne rade i svoju lovu uzimaju od onih koji rade (poluropski mentalitet), b) rade ali primaju naknadu kroz honorar ili plaću (slučaj mesar), c) rade ali imaju problem s isplatom novca (frustracija i projekcija). S tim da sam imao čast upoznati Victora Truviana, i on je i dalje jedina osoba koju poznajem, a da zaista živi od zraka.

Politika kao mjerilo svijesti

U silnim optužbama prozivalo me se više puta s argumentom da 'nemam razvijenu svijest' (tko prati moj fejs, osoba s vječno uključenim CAPS LOCKom), pa zato pozivam na neglasanje, borim se protiv cenzure dajući svim interesnim kartelima podjednako mjesto u emisijama (borci protiv cenzure inače često vole cenzurirati suprotne ideologije) ili uopće pričam o politici (naravno, onoj koja je ideološki suprotna komentatoru). Odmah da napomenem - ako je mjerilo 'svijesti' politički komentar, onda ne znam što je svijest uopće? Mislio sam da je to promatranje fundamentalnosti svemira, filozofija o Izvornom polju, smislu života, cikličnosti i razvoju duše, transurfing... A ne primitivna polarizacija kroz objektivna zla - poput politike (ne i humanistički aktivizam), religije (ne i vjera) itd.

Kasnije te iste osobe pišu rečenice tipa 'lako je piskarati po portalima', 'svatko može napisati knjigu', 'džabe ti knjiga kad pojma nemaš' i slične relativizacije. Često nitko od njih ne samo da nije napisao knjigu, nego iste ni ne čita, a uzima baš te moje knjige kao referentne točke. Podcjenjivanje bez kompetentnosti i argumenata vuče mi na zadrtost, a paralelno - onaj tko mjeri tuđu 'svjesnost' s vlastitom ne razumije osnovno poimanje svijesti, a to je kompletni izostanak ega. Za kraj, prozvalo me se i 'ružnim klaunom', 'idiotom', no vjerujte - to nije ništa s obzirom na stotine uvredljivih tjednih komentara na blogu Večernjeg lista. Tamo pišem besplatno radi promocije kulta ličnosti, mazohist sam jer volim kada me se vrijeđa i nemam svijesti jer sam prečesto izrazito politički nekorektan. Tko je u stranci, magarac je bio!

Zadnje vijesti

Dvojicu udario metalnim montiračem, vrijeđao i policajce

Pronašli puške stare 30 i više godina, za ilegalno držanje oružja moguć i zatvor

Održana XI. svečana promocija promovenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos