Kreće projekt zamjene toplovoda u brodskim naseljima Slavonija 1 i Slavonija 2

Ako je suditi po već obavljenim pretpripremama i odabiru rokova početka i završetka petak, pet tisuća stanovnika gradskih naselja Slavonija 1 i Slavonija 2 u Slavonskom Brodu uskoro bi mogli imati puno kvalitetnije uvjete i uslugu korištenja toplovoda.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 11.06.2019


 Dosadašnja učestala "krpanja" nisu dala rezultata na dulje razdoblje i temeljitiji i opsežniji zahvat jedino je i pravo rješenje. O detaljima samog projekta jučer je održana i presica, nazočili su gradonačelnik Mirko Duspara i direktor Brod-plina Dalibor Bukvić te svi drugi važni subjekti, svi su poduprli projekt bitnog poboljšanja takve usluge  građanima u ta dva spomenuta gradska naselja kada su toplovodi u pitanju. Dotrajali toplovodi više nisu mogli biti jamstvo kvalitetne usluge građanima, na projekt zamjene toplovoda čekalo se godinama, sada je i za to došao pravi trenutak.

-Sadašnji toplovodi stari su skoro 40 godina i ne udovoljavaju potrebama modernih tehnologija. Sam projekt zamjene toplovoda bio je pripremlljen puno prije i spreman za realizaciju u suradnji s Fondom za energetsku učinkovitost ali onda se sve stopiralo jer se otvorio ITU mehanizam. Ovih 500.000 eura, preračunato 3,5 milijuna kuna, dobro će doći za rješavanje problema zamjene toplovoda u ta dva najveća naselja u Slavonskom Brodu gdje će 5000 stanovnika napokon imati konačnu sigurnost opskrbe-rekao je, uz ostalo, gradonačelnik Mirko Duspara.

Direktor Brod-plina Dalibor Bukvić kazao je da je nositelj projekta gradsko poduzeće Brod-plin d.o.o. -Vrijednost projekta je 9,7 milijuna kuna, sufinanciran sredstvima Fonda za regionalni razvoj u iznosu od 3,7 milijuna kuna, ostatak će se sufinancirati iz kreditnih sredstava banke uz rok otplate od deset godina. Sam projekt u praksi kreće 17.lipnja, završetak radova predviđamo za 4 mjeseca, molimo građane za strpljenje i razumijevanje. Sa tim u vezi prekidi isporuke vode za naselje Slavoniju 1 bit će 5 tjedana a za Slavoniju II 4 tjedna, o svim terminima kada će biti bez vode građani će biti na vrijeme informirani. Opći cilj projekat ja zaštita okoliša kroz smanjenje emisije CO2, posebni ciljevi projekta su sigurnost opskrbe, socijalna osviještenost i ekonomska isplativost, a očekivani rezultati su smanjenje utroška energenata za zagrijavanje vode, smanjenje utroška vode, smanjenje troškova održavanja i smanjenje emisije ugljičnog dioksida-naglasio je Bukvić. 

Zadnje vijesti

Pobjeda kuglača Zanatlije nad Šećeranom VIRO

Imenovana nova uprava Đuro Đaković Specijalnih vozila

Djeci ni u kojem slučaju ne davati petarde i drugu pirotehniku

FOTO GALERIJA

Održan prvi ronilački tečaj za hitna spašavanja u Slavonskom Brodu

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno