Kreće obnova rodne kuće dr. Andrije Štampara

BRODSKI DRENOVAC - Dugo najavljivani radovi na obnovi rodne kuće dr. Andrije Štampara u Brodskom Drenovcu uskoro bi trebali krenuti u realizaciju.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.03.2019
Kreće obnova rodne kuće  dr. Andrije Štampara


 Prema riječima gradonačelnice Grada Pleternice Antonije Jozić, koja se na poseban način za ovaj projekt zauzima i na čiji su prijedlog za prošlu i ovu godinu za ovu namjenu u gradskom proračunu osigurana sredstva, potpisan je ugovor sa izvođačem radova i samo se očekuju povoljniji vremenski uvjeti kako bi radovi mogli započeti , prvenstveno na sanaciji i obnovi krovišta,  ove više od stoljeća stare građevine.

Rodna kuća dr. Andrije Štampara trebala bi postati Spomen obilježje na ovog u svjetskim razmjerima poznatog liječnika, humanistu i higijeničara, te jednog od utemeljitelja Svjetske zdravstvene organizacije i njenog prvog predsjedavajućeg na Osnivačkoj Skupštini 1948.godine u Ženevi.

Uspostava Spomen kuće dr. Andrije Štampara u Brodskom Drenovcu, biti će jedno malo priznanje i zahvala ovom velikanu za sve ono što je svjetskoj i hrvatskoj medicini u nasljeđe ostavio , a biti će i svratište svima onima koji štuju njegov lik i djelo iz cijeloga svijeta, od Kine, Kanade pa sve do Afrike,  jer je i tamo djelovao i govorio, kako pravo na zdravlje mora  biti jednako  dostupno svima  , i da ta dostupnost ne smije imati nikakvu cijenu.

Kada Spomen kuća dr.Andrije Štampara u Brodskom Drenovcu bude privedena zamišljenoj namjeni , zasigurno će zauzeti mjesto i u turističkoj ponudi šireg područja Grada Pletetnice , što je jedan od ciljeva gradonačelnice Jozić, a  Brodski Drenovac će neizostavno  biti ucrtan na kartu rodnih mjesta svjetskih velikana. 

Zadnje vijesti

Kolinda Grabar-Kitarović sutra u Brodsko-posavskoj županiji, središnji predizborni skup u Slavonskom Brodu

Ovih blagdana činite dobro uz Hrvatski Crveni križ i Rakuten Viber

Nastavljaju se bogati adventski programi

VIJESTI

Predsjednički izbori 2019.

Kolinda Grabar-Kitarović sutra u Brodsko-posavskoj županiji, središnji predizborni skup u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Održan prvi ronilački tečaj za hitna spašavanja u Slavonskom Brodu

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno