Kreće obnova rodne kuće dr. Andrije Štampara

BRODSKI DRENOVAC - Dugo najavljivani radovi na obnovi rodne kuće dr. Andrije Štampara u Brodskom Drenovcu uskoro bi trebali krenuti u realizaciju.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.03.2019
Kreće obnova rodne kuće  dr. Andrije Štampara


 Prema riječima gradonačelnice Grada Pleternice Antonije Jozić, koja se na poseban način za ovaj projekt zauzima i na čiji su prijedlog za prošlu i ovu godinu za ovu namjenu u gradskom proračunu osigurana sredstva, potpisan je ugovor sa izvođačem radova i samo se očekuju povoljniji vremenski uvjeti kako bi radovi mogli započeti , prvenstveno na sanaciji i obnovi krovišta,  ove više od stoljeća stare građevine.

Rodna kuća dr. Andrije Štampara trebala bi postati Spomen obilježje na ovog u svjetskim razmjerima poznatog liječnika, humanistu i higijeničara, te jednog od utemeljitelja Svjetske zdravstvene organizacije i njenog prvog predsjedavajućeg na Osnivačkoj Skupštini 1948.godine u Ženevi.

Uspostava Spomen kuće dr. Andrije Štampara u Brodskom Drenovcu, biti će jedno malo priznanje i zahvala ovom velikanu za sve ono što je svjetskoj i hrvatskoj medicini u nasljeđe ostavio , a biti će i svratište svima onima koji štuju njegov lik i djelo iz cijeloga svijeta, od Kine, Kanade pa sve do Afrike,  jer je i tamo djelovao i govorio, kako pravo na zdravlje mora  biti jednako  dostupno svima  , i da ta dostupnost ne smije imati nikakvu cijenu.

Kada Spomen kuća dr.Andrije Štampara u Brodskom Drenovcu bude privedena zamišljenoj namjeni , zasigurno će zauzeti mjesto i u turističkoj ponudi šireg područja Grada Pletetnice , što je jedan od ciljeva gradonačelnice Jozić, a  Brodski Drenovac će neizostavno  biti ucrtan na kartu rodnih mjesta svjetskih velikana. 

Zadnje vijesti

Sjajna akustična večer Memorijala "Ostat ću mlad"

Rak dojke i dalje vodeća zloćudna bolest kod žena; iznimno je važna prevencija i rano otkrivanje...

Pred malonogometašima Broda 035 najvažnija utakmica sezone

VIJESTI

DAN NARCISA 2019.

Rak dojke i dalje vodeća zloćudna bolest kod žena; iznimno je važna prevencija i rano otkrivanje...

FOTO GALERIJA

Održana 3. Smotra studijskih programa Brodsko-posavske županije

FOTO - Etno zbirka narodnog ruha župnika Mate Kneževića pod zaštitom Ministarstva kulture

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu