Kreće Vladin program poticanja vrijedan 730 milijuna kuna

Sve je spremno za početak provedbe "Poduzetničkog impulsa" – programa Vlade RH, točnije Ministarstva poduzetništva i obrta koji ima za cilj, kako mu i ime kaže, "prodrmati" zbivanja u domaćem poduzetništvu i obrtništvu. Za to je ove godine, barem prema službenim najavama, osigurano 730 milijuna kuna. Sredstva će, planirano je, ove godine na manje adresa, ali u većim iznosima i uz manje papirologije.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 31.01.2013


Dugo se najavljivalo, pomno pripremao, a sada je konačno spreman za realizaciju. Konačno zeleno svjetlo Vladi, točnije Ministarstvu poduzetništva i obrta dao je Sabor i Poduzetnički impuls kreće u primjenu. Nikad potrebniji, reći će poduzetnici i obrtnici, a u jeku krize i recesije u državnoj blagajni spremno je 730 milijuna kuna. Na neke će novitete u provođenju ipak trebati posebno obratiti pozornost, ističu u Brodsko – posavskoj županiji, koja je već prema običaju aktivni sudionik u provedbi.

Ovakav model za sobom vuče još jedan novitet. Naime, ove će se godine onima čiji projekti budu najbolje ocijenjeni traženi iznos u cijelosti odobravati. U kombinaciji s kriterijem do iskorištenja sredstava u konačnici će to značiti manje odobrenih projekata, ali s većim pojedinačnim iznosima.

Svi koji se žele javiti na poduzetnički impuls morat će se pronaći u jednoj od dvadesetak mjera i programa, a javni pozivi i natječaji očekuju se početkom veljače. Do tada Brodsko – posavska županija će pokušati pružiti što više informacija i pomoći, a u pripremi je i javno predstavljanje.

Bit će ovo posljednja ovakva prilika. Naime, ulaskom u Europsku uniju ovakav oblik poticanja više neće biti moguć. Stoga će se prema najavama Ministrastva do potpora u slučaju kvalitetnih projekata dolaziti lakše odnosno uz kraću proceduru i manje papirologije.

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku i Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pas ugrizao poštara

Zašto je vlak iskočio iz tračnica?

Popis punktova za cijepljenje do kraja tjedna

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske