Kratki film "Slučaj žutog tulipana" vraća nas u Brod na Savi između dva rata

Sinoć je premijeru na YouTubeu doživio kratki film "Slučaj žutog tulipana" koji nas zanimljivom i intrigantnom pričom vraća u prošlost.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.05.2020
Kratki film "Slučaj žutog tulipana" vraća nas u Brod na Savi između dva rata


 Kratki film "Slučaj žutog tulipana" prati propalog istražitelja kojeg proganja slučaj serijskog ubojice prostitutki, a novo ubojstvo dovodi ga korak bliže u otkrivanju poremećenog ubojice. Radnja se odvija između dva svjetska rata negdje u Hrvatskoj.

Film je sniman prošle jeseni u produkciji ekipe GHP Film iz Slavonskog Broda. Scenarij i režiju potpisuje Hrvoje Wächter, a glavne uloge detektiva i ubojice igraju Petar Katinić i Matija Obradović. Sniman je na lokacijama u Slavonskom Brodu, a interijeri u stanu obitelji Golubić i Kafiću Amadeus.

 Wächter s glumačkom ekipom filma "Slučaj žutog tulipana" (foto: Facebook GHP)

Iako u filmu nije navedeno o kojem se gradu radi, kako je film sniman u Slavonskom Brodu, gledatelje vraća u prošlost i restaurira brodsko Korzu kakvo je bilo prije 2. Svjetskog rata što uključuje i srušenu zgradu Prve hrvatske štedionice. Film tako uključuje veliki broj vizualnih efekata i kompjuterske animacije. Wächter je čak dva tjedna proveo na 3D modelu štedionice.

Šesti je ovo kratki film u produkciji GHP-a. Dosadašnji OtuđenTarget, Franka, The Room i D-52 do sada su prikazivani na brojnim festivalima poput 49. KRAF-a 2018. u Rijeci gdje je Target osvojio nagradu za najbolju montažu, Franka je uvrštena u programe Wasteland Film Festivala u SAD-u, Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva, Okotoks Film Festival i Lift-Off Global Networka gdje su prikazani i SF film D-52 te horor The Room koji je uvršten i na Slasher Film Festival te na Animafest Zagreb ove godine.

Osim kratkih filmova, GHP ekipa vrijedno radi i na snimanju spotova. Tako su u zadnjim mjesecima zaslužni za vizualni identitete pjesma brodskih bendova Dominik & Co., Brodsky, Passivni Pushach, Plagijat i Divlji dječak između ostalih.

Zadnje vijesti

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Više narušavanja javnog reda i mira tijekom vikenda u alkoholiziranom stanju

FOTO GALERIJA

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice