Košarkašice Broda na Savi vratile su se u Premijer ligu

Nakon 2. sezone igranja u drugoligaškoj konkurenciji košarkašice Broda na Savi vratile su se u Premijer ligu što je najjače ekipno natjecanje u Hrvatskoj ženskoj košarci.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 26.04.2021
Košarkašice Broda na Savi vratile su se u Premijer ligu


 Ključna utakmica za Brođanke bila je ona domaća prije 2 tjedna kada su sa 78:49 nadigrale Orku iz Zagreba, da bi u prošlom kolu još uvjerljive slavile u Vodicama. U posljednjem kolu u ovim kvalifikacijama djevojkama trenera Rimarčuka trebala je bilo kakva pobjeda nad Vindijem iz Varaždina za plasmanom u Premijer ligu što se i dogodilo s visokih 83:56.

Košarkašice Broda na Savi znale su proslaviti povratak nakon 2. godine u Premijer ligu u kojoj će igrati od sljedeće sezone. Tako je broj premijerligaša iz Slavonije i Baranje sada povećan na 3 jer su u natjecanju ostali Plamen Požega i osječka Mursa. Prema običaju Brođanke su za ovu prigodu izradile i posebne majice te će ovo ljeto slagati sastav za novu sezonu. Nakon što su prije 2 tjedna igračice trenera Dražena Rimarčuka na domaćem terenu svladale zagrebačku Orku protiv koje su nadoknadile 12 razlike poraz iz prve utakmice, uslijedile su dvije formalnosti i pobjede, prvo u Vodicama i ova sada nad Vindijem za potvrdu plasmana, odnosno povratka u Premijer ligu.

Imperativ utakmice i pobjeda koju su morale zabilježiti protiv Vindija iz Varaždina utjecalo je na to da su košarkašice Broda na Savi u utakmicu ušle u malom grču. Stoga su gošće povele s 3:0, međutim, već do 5. minute bilo je 9:6 za domaće koje su nakon prve četvrtine imale solidnu prednost od 21:13. U drugoj dionici djevojke Dražena Rimarčuka otpustile su sve kočnice te se njihovo vodstvo nastavilo povećavati do 41:26 koliko je bilo na poluvremenu. Međutim košarkašice Broda na Savi tu nisu stale, već su i u trećem periodu igrale premijerligaški što je rezultiralo s najvećom razlikom na utakmici sa 71:40. U posljednjih 10 minuta igralo se u revijalnom tonu te su treneri na parket poslali sve raspoložive igračice. Susret je završio s konačnih 83:56 za Brod na Savi protiv Vindija, dok je kod domaćih najučinkovitija bila Elena Peričić sa 16 koševa i 11 skokova. Klara Rimarčuk je imala 12 ubačaja, a Edita Poljac 11 poena, 6 dodavanja i 5 skokova, dok je Marija Fastić – Pajk postigla 10 koševa.

U ovim kvalifikacijama košarkašice Broda na Savi imale su veliku pomoć od 3 igračice iz Rijeke koje su mlađe i koje su mogle nastupiti na dvojnu registraciju. Sve 3 odlično su nadomjestile izostanak ozlijeđene Nike Kurdije i to: Elena Peričić, Josipa Tuftan i Ivana Krajina.

Tako su košarkašice Broda na Savi u ovim kvalifikacijama prvi i jedini poraz doživjele u 1. kolu u Zagrebu od Orke, da bi nakon toga nanizale 5 pobjeda što im je uz nadoknađivanje razlike nad Orkom nakon 2 sezone donijelo povratak u Premijer ligu. 

Zadnje vijesti

Nezakonito isplatili više milijuna kuna s računa trgovačkih društava i oštetili državni proračun

"Cilj nam je postati najmoderniji regionalni obrazovni centar na području Slavonije i Baranje"

Dubrovnik deblokiran nakon osmomjesečne opsade

FOTO GALERIJA

Završeni infrastrukturni radovi na obnovi zapadnog dijela Sjevernog kavalira

Osnovan Stručni savjet ogranka Hrvatskog generalskog zbora za Slavoniju i Baranju

Dovršena istočna tribina na novim terenima ŠRC „Klasije“

Vanesa Tot i Gabrijel Veočić najbolji sportaši Slavonskog Broda, ekipe odbojkaši Marsonije i košarkašice Broda na Savi

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima