Košarkašice Broda na Savi još imaju izgleda ostati u ligi

Bez obzira na domaći poraz od Zagreba u 19. kolu Prve lige košarkašice Broda na Savi još uvijek tri kola prije kraja imaju izgleda ostati u ligi.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 12.03.2019
 Podsjetimo da se Prva liga za košarkašice smanjuje s 12 na 10 klubova te će prema tome 3 posljednja kluba napustiti natjecanje. Za Brođanke sada slijede dvije utakmice u kojima će se vidjeti ostaju li i dalje u Prvoj ligi i ne.

Košarkašice Zagreba koje su nove od ove sezone u Prvoj ligi imale su protiv Broda na Savi ulogu favorita koju su na kraju i opravdale s pobjedom. Gošćama je ovo bila 10 pobjeda te imaju 9 poraza i nalaze u borbi s Ragusom iz Dubrovnika za 6. mjesto. 

S druge strane trener košarkašica Broda na Savi Dražen Rimarčuk nije bio zadovoljan s odnosom i pristupom igračica u utakmici protiv Zagreba.

Sama utakmica nije imala većih uzbuđenja budući da su Zagrepčanke od početka bile u vodstvu pa je tako nakon prvih 5. minuta bilo 13:4, dok je prva četvrtina završila s 25:12. Do poluvremena je Brod na Savi uspio smanjiti na 43:33, međutim, u 3. periodu gošće su napravile 70:49 te su na taj način potvrdile pobjedu. Do kraja je trener Brođanki dao prigodu svim igračicama koje je imao među kojima je bila i mlađa kadetkinja Gabrijela Stojanović iz Borova. Njoj je ovo bio prvi nastup u Prvoj ligi te ga je obilježila i s postignutim košem. Na kraju je Zagreb došao do pobjede s 87:55, dok je kod Broda na Savi Mihaela Lazić postigla 23, a Edita Poljac 15 koševa.

Pred košarkašicama Broda na Savi sada su dvije utakmice protiv Podravca iz Virja kojeg su svladale na Vijušu u prvom dijelu prvenstva i Požege koju su dobile u gostima. U slučaju obje pobjede Brođanke mogu ostati u Prvoj ligi.

S pristupom kao protiv Zagreba košarkašice Broda na Savi neće ostvariti svoj cilj. Dakle, sada u naredna 2. kola prvo u Virju, a onda i na Vijušu protiv Požege moraju odigrati znatno bolje te pokušati doći do pobjeda i ostanka u ligi.

Zadnje vijesti

Hrvatska osvaja srebrnu medalju na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj