Košarkašice Broda na Savi još imaju izgleda ostati u ligi

Bez obzira na domaći poraz od Zagreba u 19. kolu Prve lige košarkašice Broda na Savi još uvijek tri kola prije kraja imaju izgleda ostati u ligi.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 12.03.2019


 Podsjetimo da se Prva liga za košarkašice smanjuje s 12 na 10 klubova te će prema tome 3 posljednja kluba napustiti natjecanje. Za Brođanke sada slijede dvije utakmice u kojima će se vidjeti ostaju li i dalje u Prvoj ligi i ne.

Košarkašice Zagreba koje su nove od ove sezone u Prvoj ligi imale su protiv Broda na Savi ulogu favorita koju su na kraju i opravdale s pobjedom. Gošćama je ovo bila 10 pobjeda te imaju 9 poraza i nalaze u borbi s Ragusom iz Dubrovnika za 6. mjesto. 

S druge strane trener košarkašica Broda na Savi Dražen Rimarčuk nije bio zadovoljan s odnosom i pristupom igračica u utakmici protiv Zagreba.

Sama utakmica nije imala većih uzbuđenja budući da su Zagrepčanke od početka bile u vodstvu pa je tako nakon prvih 5. minuta bilo 13:4, dok je prva četvrtina završila s 25:12. Do poluvremena je Brod na Savi uspio smanjiti na 43:33, međutim, u 3. periodu gošće su napravile 70:49 te su na taj način potvrdile pobjedu. Do kraja je trener Brođanki dao prigodu svim igračicama koje je imao među kojima je bila i mlađa kadetkinja Gabrijela Stojanović iz Borova. Njoj je ovo bio prvi nastup u Prvoj ligi te ga je obilježila i s postignutim košem. Na kraju je Zagreb došao do pobjede s 87:55, dok je kod Broda na Savi Mihaela Lazić postigla 23, a Edita Poljac 15 koševa.

Pred košarkašicama Broda na Savi sada su dvije utakmice protiv Podravca iz Virja kojeg su svladale na Vijušu u prvom dijelu prvenstva i Požege koju su dobile u gostima. U slučaju obje pobjede Brođanke mogu ostati u Prvoj ligi.

S pristupom kao protiv Zagreba košarkašice Broda na Savi neće ostvariti svoj cilj. Dakle, sada u naredna 2. kola prvo u Virju, a onda i na Vijušu protiv Požege moraju odigrati znatno bolje te pokušati doći do pobjeda i ostanka u ligi.

Zadnje vijesti

Minimalni poraz Marsonije na gostovanju u Ivankovu kod Bedema

45 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula

Gornja Bebrina napokon dobila zasluženu monografiju, Mata Baboselac Mišin tri godine istraživao za knjigu

FOTO GALERIJA

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću