Košarkaši Slavonskog Broda 1946 vratili se treninzima

Mladi košarkaši Slavonskog Broda 1946 nakon što im je poništena sezona nastavili su s treninzima i s radom. Tako pretkadeti, kadeti i juniori svakodnevno treniraju pod vodstvom trenera Igora Kovačevića. Ovaj period iskoristit će se kako bi se nadoknadilo propušteno u ožujku i travnju u kojima zbog korona krize nije bilo treninga.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 03.06.2020
 Od 15. svibnja košarkaši Slavonskog Broda 1946 i to mlađi uzrasti njih 42 koliko ih je na popisu među pretkadetima, kadetima i juniorima krenuli su s radom. Prvo su se treninzi odvijali na vanjskom igralištu OŠ „Dragutin Tadijanović“ na Hebrangu, a onda su se od 18. svibnja preselili u svoju stalnu bazu u dvoranu Vijuš.

Juniori Slavonskog Broda 1946 bili su na dobrom putu kako bi izborili odlazak na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske, međutim, sezona im je prekinuta i poništena.

Osim u juniorskoj postavi mladi Špehar s puno uspjeha igrao je u seniorskoj A-2 ligi – istok za Županju koja se s Belišćem borila za naslov prvaka.

Nakon jako dobre sezone u kojoj je igrački napredovao interes za Luku Špehara pokazale su osječke Vrijednosnice koje ga žele u svojim redovima. On je završio s juniorima u kojima više nema pravo nastupa te je uz Dominika Mutića i Tomislava Matačića od nove sezone među seniorima.

Uz juniore tu su bili kadeti koji su prekid dočekali na 3. mjestu, dok su pretkadeti mogli nešto više napraviti. Oni su bili vodeći u svojoj skupini bez poraza te su imali 2 dominantna igrača pod koševima Sivrića i Sekulića. Također i za njih dvojicu pojedini klubovi u Hrvatskoj pokazali su interes baš kao i za kadeta Ivana Petkovića.

Osim u dvorani trener Kovačević za treninge koristi i stepenice ispred dvorane Vijuš, dok se trči do Poloja. Na taj način u ovom periodu razvijaju motoričke sposobnosti, brzinu, agresivnost i izdržljivost. U planu su im tijekom ljeta i prijateljske utakmice, dok neće biti ljetnog odmora.

Od nove sezone Slavonski Brod 1946 i dalje će u natjecanju mlađih uzrasta imati sve 3 kategorije, dok je velika želja kluba ponovno okupiti i pokrenuti seniore. Također očekuju i dobru suradnju s gradskim školama košarke.

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja