Košarkaši Slavonskog Broda 1946 vratili se treninzima

Mladi košarkaši Slavonskog Broda 1946 nakon što im je poništena sezona nastavili su s treninzima i s radom. Tako pretkadeti, kadeti i juniori svakodnevno treniraju pod vodstvom trenera Igora Kovačevića. Ovaj period iskoristit će se kako bi se nadoknadilo propušteno u ožujku i travnju u kojima zbog korona krize nije bilo treninga.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 03.06.2020


 Od 15. svibnja košarkaši Slavonskog Broda 1946 i to mlađi uzrasti njih 42 koliko ih je na popisu među pretkadetima, kadetima i juniorima krenuli su s radom. Prvo su se treninzi odvijali na vanjskom igralištu OŠ „Dragutin Tadijanović“ na Hebrangu, a onda su se od 18. svibnja preselili u svoju stalnu bazu u dvoranu Vijuš.

Juniori Slavonskog Broda 1946 bili su na dobrom putu kako bi izborili odlazak na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske, međutim, sezona im je prekinuta i poništena.

Osim u juniorskoj postavi mladi Špehar s puno uspjeha igrao je u seniorskoj A-2 ligi – istok za Županju koja se s Belišćem borila za naslov prvaka.

Nakon jako dobre sezone u kojoj je igrački napredovao interes za Luku Špehara pokazale su osječke Vrijednosnice koje ga žele u svojim redovima. On je završio s juniorima u kojima više nema pravo nastupa te je uz Dominika Mutića i Tomislava Matačića od nove sezone među seniorima.

Uz juniore tu su bili kadeti koji su prekid dočekali na 3. mjestu, dok su pretkadeti mogli nešto više napraviti. Oni su bili vodeći u svojoj skupini bez poraza te su imali 2 dominantna igrača pod koševima Sivrića i Sekulića. Također i za njih dvojicu pojedini klubovi u Hrvatskoj pokazali su interes baš kao i za kadeta Ivana Petkovića.

Osim u dvorani trener Kovačević za treninge koristi i stepenice ispred dvorane Vijuš, dok se trči do Poloja. Na taj način u ovom periodu razvijaju motoričke sposobnosti, brzinu, agresivnost i izdržljivost. U planu su im tijekom ljeta i prijateljske utakmice, dok neće biti ljetnog odmora.

Od nove sezone Slavonski Brod 1946 i dalje će u natjecanju mlađih uzrasta imati sve 3 kategorije, dok je velika želja kluba ponovno okupiti i pokrenuti seniore. Također očekuju i dobru suradnju s gradskim školama košarke.

Zadnje vijesti

Prošli tjedan 33 prometne nesreće s dvije teže i 15 lakše ozlijeđenih osoba

31-godišnjakinja osumnjičena za počinjenje šest kaznenih djela krađe

Od 1. listopada popuštanje epidemioloških mjera, dopuštaju se svadbe do 100 osoba

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO / FOTO

Krešine riječi "kroz voljeni grad geslo ljubavi buja" zaživjele na 13. memorijalu "Ostat ću mlad"

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti