Koprivnica bolja od košarkašica Broda

Natjecanje u Prvoj Hrvatskoj ligi sjeveroistok za košarkašice svake sezone igra se drugačije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.12.2021
Koprivnica bolja od košarkašica Broda


 Barem je ostalo isto da prve dvije najbolje idu u mini ligu s prve dvije iz druge skupine, međutim, ono što se stalno mijenja su klubovi. Jedne sezone u ligi nema klubova iz Zagreba, druge nema ekipa iz Čakovca, Varaždina i Koprivnice, dok su u ovoj sezoni svi ti klubovi zajedno u skupini sjeveroistok. U 5. kolu košarkašice Broda na domaćem su terenu poražene od Koprivnice.

Ove sezone u Prvoj Hrvatskoj ligi sjeveroistok za košarkašice nastupa 7 klubova. Prve dvije najbolje produžit će si sezonu jer će igrati s dvije najbolje iz druge skupine mini ligu kroz 6. kola. Najbolji iz te lige ide u Premijer ligu, dok će drugoplasirani razigravati s pretposljednjim iz najboljeg društva. Za sada se za ta prva mjesta bore zagrebački sastavi Orka i Folka Borovje, pa Podravac iz Virja i Koprivnica koja je u ovom kolu s 87:65 u dvorani Vijuš bila bolje od Broda. Imale su gošće odličan šut koji im je na kraju donio pobjedu.

Gošće iz Podravine bolje su krenule u utakmicu te su nakon prve četvrtine imale vodstvo s 24:13. Brođanke popravljaju svoju igru te u drugoj dionici igraju bolje te do odmora uspijevaju smanjiti na 38:32. Potajno su se domaći nadali da s dobrom igrom iz drugog perioda mogu nastaviti i u drugom poluvremenu, međutim, to se nije dogodilo. Košarkašice Koprivnice treću četvrtinu riješile su u svoju korist s 30:15 što im je donijelo velikih 68:47 uoči posljednjih 10 minuta. U preostalom vremenu do kraja Brođanke nisu uspjele zaprijetiti te je pobjeda s 87:65 pripala gošćama iz Podravine. U sastavu Koprivnice je Matea Kapetanić postigla 18, Jelena Triplat 17, Valentina Šestak 16, a Petra Mihalić 12 koševa.

Kod košarkašica Broda je Nina Novak ubacila 25, a Andrea Stanković 19 koševa te su njih dvije bile jedine s dvoznamenkastim učinkom.

Bila je ovo prva domaća utakmica košarkašica Broda u ovoj sezoni budući su prijašnje 3 igrale u gostima. Tako su očekivano djevojke trenera Rimca poražene u Zagrebu od Orke i Folke Borovje, ali su zato zabilježile pobjedu u Varaždinu nad Vindijem. U ovaj četvrtak, 16. prosinca Brođanke idu u Čakovec kod Radosti,  dok im za vikend u dvorani Vijuš dolazi Podravac iz Virja.

Zadnje vijesti

Nezakonito isplatili više milijuna kuna s računa trgovačkih društava i oštetili državni proračun

"Cilj nam je postati najmoderniji regionalni obrazovni centar na području Slavonije i Baranje"

Dubrovnik deblokiran nakon osmomjesečne opsade

FOTO GALERIJA

Završeni infrastrukturni radovi na obnovi zapadnog dijela Sjevernog kavalira

Osnovan Stručni savjet ogranka Hrvatskog generalskog zbora za Slavoniju i Baranju

Dovršena istočna tribina na novim terenima ŠRC „Klasije“

Vanesa Tot i Gabrijel Veočić najbolji sportaši Slavonskog Broda, ekipe odbojkaši Marsonije i košarkašice Broda na Savi

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima