Koordinacija o zaštiti životinja o tijeku izgradnje skloništa na Vijušu

U ponedjeljak je u Velikoj vijećnici županijske uprave i samouprave održana Koordinacija na kojoj je sudjelovao 21 predstavnik jedinice lokalne samouprave sa zamjenikom župana Stjepanom Bošnjakovićem i pročelnikom Željkom Burazovićem o provedbi članka 62. i 63. Zakona o zaštiti životinja – izgradnja azila u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.03.2019
Koordinacija o zaštiti životinja o tijeku izgradnje skloništa na Vijušu


O tijeku izgradnje skloništa za životinje na Vijušu u Slavonskom Brodu nazočne su upoznali zamjenik gradonačelnika grada Slavonskog Broda Hrvoje Andrić i pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Damir Klaić.

Nakon rasprave nazočnih na Koordinaciji zaključeno je slijedeće: 

Do sada je Grad Slavonski Brod za izgradnju skloništa za životinje na Vijušu investirao 2.480.200,00 kn.

Preostali procijenjeni troškovi potrebni za završetak izgradnje iznose 3.500.000,00 kn bez PDV-a (radovi bez opreme centralne zgrade), odnosno 4.375.000,00 kn s PDV-om.

Prijedlog je da svaka jedinica lokalne samouprave participira u troškovima dovršetka izgradnje skloništa za životinje sukladno postotku broja stanovništva u ukupnom stanovništvu na temelju kojeg će se odreditipostotni iznos potrebnih financijskih sredstava.

Brodsko-posavska županija također će participirati u dovršetku izgradnje skloništa za životinje.

Sukladno uloženim sredstvima za izgradnju skloništa od 112 mjesta predviđenih za psesvaka od 26 općina i 2 grada imati će pripadajući broj mjesta predviđen za pse, prema postotnom udjelu uloženih sredstava svih 28 jedinica lokalne samouprave.

Paralelno s prijedlogom sufinanciranja izgradnje skloništa, dostaviti će se prijedlog troškova s fiksnim troškovima pojedinog mjesta u skloništu i obavljanja poslova skloništa za životinje za korisnike usluga, odnosno jedinice lokalne samouprave.

Na osnovu prijedloga financiranja dovršetka izgradnje skloništa i troškova obavljanja poslova skloništa za životinje predložiti će se jedinicama lokalne samouprave donošenje predmetnih Odluka na općinskim i gradskim vijećima zaključno sa 01. svibnjem 2019. godine.

 
 
 
 

Zadnje vijesti

Raspored misa na svetkovinu Uskrsa

Ivan, Josip i Kasijan na ''Virovitičkoj klavirijadi''

Brodske košarkašice odigrale prijateljske utakmice s gošćama iz Kine

FOTO GALERIJA

Misa posvete ulja u požeškoj katedrali

Za Robija se ujedinila rukometna Slavonija i Baranja

Posljednji tjedan foto natječaja "Volim svoju županiju"

Dan Brodsko posavske županije proslavljen uz dodjelu županijskih priznanja i nagrada

Započelo ukrašavanje grada povodom blagdana Uskrsa