Konji vrani i na kiši razigrani

U organizaciji Konjogojske udruge GUNDINCI svoje 16. izdanje doživjela je manifestacija "Vrani se konji igrali". Manifestaciju ove godine nije uspjela potopiti ni kiša koja je cijeli dan zalijevala Gundince.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.09.2017


 Na gundinački hipodrom stigle su zaprege i jahači s područja od Velike Kopanice do Gradišta kako bi uveličali program i okušali se u konjičkim disciplinama. Prije sportskog odmjeravanja snaga sudionici su pokazali ljepotu svojih zaprega kićenih za svečane prigode. Svaka zaprega imala je u šaragama i svoju veselu družinu kako to i priliči svečanoj prigodi. Žiri je među svečano ukrašenim zapregama izabrao tri najljepše. Prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je zaprega Franje Kovačevića iz Velike Kopanice, drugo mjesto pripalo je zaprezi Antuna Jovanovca iz Gradišta, a treće mjesto za uređenost svoje zaprege osvojila je zaprega Ivana Matića iz Babine Grede. Vozači zaprega natjecali su se i u dvije utakmice vožnje dvoprega kroz čunjeve.

U utakmici preciznosti najuspješniji je bio Antun Jovanovac, drugi je bio Franjo Kovačević, a treći Ivan Matić. U brzinskoj utakmici isplatila se riskantna vožnja mladog babogredskog vozača Ivana Matića koji je u ovoj utakmici osvojio prvo mjesto, Franjo Kovačević bio je drugi, a Antun Jovanovac treći. Svoju vještinu odmjerili su i mladi jahači u utakmici teklićkog jahanja. Bez sedla i jašući kroz vodu u Gundincima je najbrži bio Mateo Glavačević, drugo mjesto pripalo je Ivanu Matiću, dok je treće mjesto osvojio Nikola Stojanović.  Nagrade najljepšim zapregama i najuspješnijim natjecateljima uručili su Ilija Markotić, načelnik općine Gundinci, Željko Burazović, pročelik Upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko-posavske županije i Igor Jeđut, predsjednik Konjogojske udruge GUNDINCI.

Jednu od najstarijih manifestacija koja promiče uzgoj konja, tradicijsku kulturui zaprežni sport i ove godine financijski su podržali Općina Gundinci i Brodsko-posavska županija.

Zadnje vijesti

U Slavonskom Brodu odigrana predstava "Kad svijeće dogore"

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Građani, ne držite pin uz bankovne kartice

FOTO GALERIJA

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Održana manifestacija „Volim Brod“ – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

Obilježen Dan grada Slavonskog Broda

Motorijada opravdala očekivanja više od 4 tisuće bikera i 15 tisuća posjetitelja

Otvorena izložba Vedrana Ružića: Simfonija betona i željeza