Konji vrani i na kiši razigrani

U organizaciji Konjogojske udruge GUNDINCI svoje 16. izdanje doživjela je manifestacija "Vrani se konji igrali". Manifestaciju ove godine nije uspjela potopiti ni kiša koja je cijeli dan zalijevala Gundince.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.09.2017
 Na gundinački hipodrom stigle su zaprege i jahači s područja od Velike Kopanice do Gradišta kako bi uveličali program i okušali se u konjičkim disciplinama. Prije sportskog odmjeravanja snaga sudionici su pokazali ljepotu svojih zaprega kićenih za svečane prigode. Svaka zaprega imala je u šaragama i svoju veselu družinu kako to i priliči svečanoj prigodi. Žiri je među svečano ukrašenim zapregama izabrao tri najljepše. Prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je zaprega Franje Kovačevića iz Velike Kopanice, drugo mjesto pripalo je zaprezi Antuna Jovanovca iz Gradišta, a treće mjesto za uređenost svoje zaprege osvojila je zaprega Ivana Matića iz Babine Grede. Vozači zaprega natjecali su se i u dvije utakmice vožnje dvoprega kroz čunjeve.

U utakmici preciznosti najuspješniji je bio Antun Jovanovac, drugi je bio Franjo Kovačević, a treći Ivan Matić. U brzinskoj utakmici isplatila se riskantna vožnja mladog babogredskog vozača Ivana Matića koji je u ovoj utakmici osvojio prvo mjesto, Franjo Kovačević bio je drugi, a Antun Jovanovac treći. Svoju vještinu odmjerili su i mladi jahači u utakmici teklićkog jahanja. Bez sedla i jašući kroz vodu u Gundincima je najbrži bio Mateo Glavačević, drugo mjesto pripalo je Ivanu Matiću, dok je treće mjesto osvojio Nikola Stojanović.  Nagrade najljepšim zapregama i najuspješnijim natjecateljima uručili su Ilija Markotić, načelnik općine Gundinci, Željko Burazović, pročelik Upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko-posavske županije i Igor Jeđut, predsjednik Konjogojske udruge GUNDINCI.

Jednu od najstarijih manifestacija koja promiče uzgoj konja, tradicijsku kulturui zaprežni sport i ove godine financijski su podržali Općina Gundinci i Brodsko-posavska županija.

Zadnje vijesti

Slavonski Brod dobio još jedno domaćinstvo sportskog natjecanja

U Osijeku tenk pregazio crvenog Fiću

Na ulazu u Polikliniku brodske Opće bolnice temperaturu vam mjeri nova termovizijska kamera

VIJESTI

VRIJEDNA DONACIJA ROTARY KLUBA BRODSKOJ BOLNICI

Na ulazu u Polikliniku brodske Opće bolnice temperaturu vam mjeri nova termovizijska kamera

FOTO GALERIJA

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić