Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge

Građani jedva dočekali treći krug relaksacije mjera – počeli s radom kafići i restorani, od jutros rade i trgovački centri

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.05.2020
Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge


 Treći krug relaksacije mjera s oduševljenjem su dočekali ljubitelji ispijanja kave u kafićima te kupovanja. Naime od danas su konačno otvoreni ugostiteljski objekti, a u punom kapacitetu rade i trgovački centri. I dio udruga od danas je počeo s radom, svi zajedno pod novim mjerama opreza zbog COVID-a 19. 

Korzo i konačno ispijanje kave u omiljenom kafiću. Rutina ispijanja kave, nenadoknadivi gušt bez kojega su Hrvati bili gotovo puna dva mjeseca.  Relaksaciju mjera jedva su dočekali i zaposleni u ugostiteljskim objektima.  Od 19. ožujka bez iznimke nitko od ugostitelja nije radio. COVID 19 pomrsio je planove, financijske projekcije no ugostitelji vjeruju, najgore je ipak iza nas, kaže Ivan Bogović, član Upravnog vijeća Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela.

Ovisi o dosadašnjim uvjetima za goste ugostitelji su morali uvesti promjene – razmak među gostima, dezinfekcija, najviši higijenski standardi. 

Osim za ljubitelje opuštanja u ugostiteljskim objektima danas je sretan dan i za shopingholičare. Otvoreni su i trgovački centri diljem Hrvatske, pa tako i u Slavonskom Brodu.

Rad u vrtu, shopping, kava na Korzu  – s relaksacijom mjera mnogi od nas podsjetit će se ponovno na sve te male, ali važne životne radosti. 

Zadnje vijesti

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

24 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji

I dalje mali broj posvojenja u odnosu na broj djece bez odgovarajuće skrbi

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“

S radom počeo dislocirani centar "Kuće sretnih ciglica" u Novoj Gradiški