Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge

Građani jedva dočekali treći krug relaksacije mjera – počeli s radom kafići i restorani, od jutros rade i trgovački centri

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.05.2020
Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge
 Treći krug relaksacije mjera s oduševljenjem su dočekali ljubitelji ispijanja kave u kafićima te kupovanja. Naime od danas su konačno otvoreni ugostiteljski objekti, a u punom kapacitetu rade i trgovački centri. I dio udruga od danas je počeo s radom, svi zajedno pod novim mjerama opreza zbog COVID-a 19. 

Korzo i konačno ispijanje kave u omiljenom kafiću. Rutina ispijanja kave, nenadoknadivi gušt bez kojega su Hrvati bili gotovo puna dva mjeseca.  Relaksaciju mjera jedva su dočekali i zaposleni u ugostiteljskim objektima.  Od 19. ožujka bez iznimke nitko od ugostitelja nije radio. COVID 19 pomrsio je planove, financijske projekcije no ugostitelji vjeruju, najgore je ipak iza nas, kaže Ivan Bogović, član Upravnog vijeća Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela.

Ovisi o dosadašnjim uvjetima za goste ugostitelji su morali uvesti promjene – razmak među gostima, dezinfekcija, najviši higijenski standardi. 

Osim za ljubitelje opuštanja u ugostiteljskim objektima danas je sretan dan i za shopingholičare. Otvoreni su i trgovački centri diljem Hrvatske, pa tako i u Slavonskom Brodu.

Rad u vrtu, shopping, kava na Korzu  – s relaksacijom mjera mnogi od nas podsjetit će se ponovno na sve te male, ali važne životne radosti. 

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja