Komunikacijski posrednik važan je i nagluhim osobama

Zahvaljujući projektu UP. 02.2.2.14.0106 ”Komunikacijski posrednik u ulozi socijalnog uključivanja osoba oštećena sluha” gluhim i nagluhim osobama na području grada i šire okolice osiguran je komunikacijski posrednik u razdoblju od 20 mjeseci koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.05.2022
Komunikacijski posrednik važan je i nagluhim osobama


 Uz gluhe osobe također i nagluhim osobama potreban je komunikacijski posrednik. Uz uobičajene smetnje u komunikaciji upotreba zaštitnih maski za vrijeme pandemije uvelike je otežala nagluhim osobama i ovako tešku komunikaciju. Koliko komunikacijski posrednik znači nagluhim osobama reći će nam korisnica projekta gospođa Petra Sebastijanović:

”Pomoć komunikacijskog posrednika za nas nagluhe osobe zadnjih dvije godine je od iznimne važnosti. Prije sam nekako i uspijevala sama obavljati većinu svojih poslova, a sada bez pomoći komunikacijskog posrednika, naše Karoline, ne bi mogla. Kada svoje obaveze obavljam uz njezinu pomoć osjećam se sigurno i pouzdano, znam da će mi sve informacije biti točno prenesene. Budući da dovoljno ne poznajem znakovni jezik od iznimne važnosti mi je da mi komunikacijski posrednik može proslijediti informacije na meni najbolje razumljiv način. Uz komunikacijskog posrednika uvelike mi je olakšan odlazak doktoru i u javne ustanove. Zahvalna sam zbog ovog projekta jer nam je njime osigurana egzistencijalno važna pomoć, a ujedno je i u našemu gradu omogućio i nova zaposlenja. Toplo se nadam da će se ovaj projekt nastaviti i dalje jer bez komunikacijskog posrednika život gluhih i nagluhim osoba je iznimno težak.”

 

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara