"Količina topline, ljubaznosti, požrtvovnosti, empatije i profesionalnosti je zaista iznenadila i ganula moju cijelu obitelj"

Od prvoga slučaja koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji prošlo je 11 mjeseci, a do danas je pozitivnih slučajeva bilo više od 8 tisuća.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.02.2021
"Količina topline, ljubaznosti, požrtvovnosti, empatije i profesionalnosti je zaista iznenadila i ganula moju cijelu obitelj"


 Nažalost, od posljedice bolesti Covid19 preminulo je 141 osoba, a stotine težih slučajeva bili su na bolničkom liječenju na Covid odjelima slavonskobrodske i novogradiške Opće bolnice. Pojačane protuepidemiološke mjere otežale su rad bolnica, a liječnike te medicinske sestre i tehničare stavile pod veliki pritisak zaštite pacijenata u pružanju potrebne skrbi. Posebno je to na Covid odjelima gdje su se liječili teški slučajevi zaraze, najteži su zahtijevali i stavljanje na respirator. Požrtvovnim radom medicinskog osoba od bolesti Covid19 brojni su se oporavili.

Sa zahvalom Covid timu slavonskobrodske bolnice nam se na redakcijski mail obratila Brođanka čija se majka liječila na odjelu. Zahvalu prenosimo u cijelosti.

”Poštovani,

ovim putem želim od srca zahvaliti kompletnom osoblju COVID JIL odjela slavonskobrodske bolnice. Moja majka Terezija Đurić je provela 8 dana na tom odjelu, od 3.2. do 11.2.2021., većinom na NIV respiratoru. Poznato je da se vaša ustanova može pohvaliti zaista sjajnim timovima i profesionalcima, ali količina topline, ljubaznosti, požrtvovnosti, empatije i profesionalnosti je zaista iznenadila i ganula moju cijelu obitelj. Cijeli tim pod vodstvom dr. Mirkovića zaslužuje najveće pohvale. Komunikacija s pacijentom i obitelji u kriznim zdravstvenim situacijama je izuzeno bitna i može doprinijeti ozdravljenju i poboljšanju stanja. Ovaj tim ima visoki senzibilitet za to i najtoplije se zahvaljujem za sve što su učinili za moju majku, mene osobno u svakom telefonskom razgovoru i cijelu našu obitelj. Njihov trud i predanost u ovim zahtjevnim vremenima su divni i iskreno se nadam da će kao odjel za liječenje najtežih bolesnika s COVID-19 imati što manje posla u budućnosti.

S poštovanjem, srdačan pozdrav,

Ivana Đurić-Katanić”

 

Zadnje vijesti

Prošli tjedan 334 mjere po prometnim prekršajima, ponovo najviše nepropisne brzine

Zbog počinjenih prekršaja uhićeni te nakon žurnog postupka završili u zatvoru

Na Graničnom prijelazu Stara Gradiška pronađena droga

VIJESTI

Tjedni nadzori prometa na cestama

Prošli tjedan 334 mjere po prometnim prekršajima, ponovo najviše nepropisne brzine

FOTO GALERIJA

Slavonski salaši, rančevi i imanja za savršeno proljetno putovanje

Obilježena 29. obljetnica 103. brigade HVO Derventa

Nadograđuje se "Zlatni cekin" jedina ustanova za rehabilitaciju djece s teškoćama u regiji

Otvorena izložba povodom 100 godina metaloprerađivačke industrije u Slavonskom Brodu

Užasne scene kod Okučana: "Dio ljudi je ispao iz kamiona, ostale su prignječile teške role papira"