Koje su najopasnije ulice u Slavonskom Brodu?

Jučerašnja teška prometna nesreća u Ulici Ivana Cankara, u kojoj su ozlijeđene tri petnaestogodišnje djevojke, ponovno je potvrdila kako ograničenja brzine, prometni znakovi pa čak niti kažnjavanje vozača nisu dovoljni kako bi se spriječile ovakve tragedije.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 26.04.2013
Jutros je Gradonačelnik održao sastanak s načelnikom Postaje prometne policije Slavonski Brod Matom Pušeljićem upravo kako bi utvrdili na koji način, odnosno kojim konkretnim mjerama onemogućiti ovakve crne scenarije. Razgovaralo se o uvođenju nadzornih kamera raskrižja, jačanju prometne signalizacije oko kritičnih točaka u gradu posebno škola, postavljanju privremenog kružnog toka kod tvrtke 'Halajko', ali i o označavanju biciklističkih staza na području grada, te izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje donose veće ovlasti gradskim prometnim redarima.

Postavlja se pitanje je li trebalo doći do ove nesreće da bi se počelo pričati o lošoj prometnoj infrastrukturi u gradu. Primjera loše signalizacije (ili i nepostojanje iste) na slavonskobrodskim je puno. U galeriji vam donosimo samo neke. Najviše ih je duž Zrinske ulice koja ima nekoliko raskrižja na kojima se događaju prometne nesreće. Posebno zabrinjava Borovska ulica (na prvoj fotografiji) u kojoj su škola i vrtić, a nema dobro označen pješački prijelaz, a nema ni ležeće policajce, pa je pitanje vremena kada će se dogoditi nesreća poput jučerašnje.

Ako nećemo sada tražiti rješenje ovih problema, kada ćemo?

Koje su za vas kritične točke na slavonskobrodskim prometnicama? Javite nam u komentarima ispod, na našoj Facebook stranici ili na redakcijski mail brodportal@gmail.com.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Negativni nalazi svih uzetih briseva u Brodsko-posavskoj županiji, uključujući i medicinskog osoblja brodske bolnice

Odlična ideja - e-knjige u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod

Devetnica i dan čašćenja Gospe Brze Pomoći u Sl. Brodu

VIJESTI

Koronavirus

Negativni nalazi svih uzetih briseva u Brodsko-posavskoj županiji, uključujući i medicinskog osoblja brodske bolnice

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji