Koalicija „Brodsko proljeće“ pomogla zakladi „Ana Rukavina“

Povodom blagdana Cvjetnice, koalicija „Brodsko proljeće“ koju čine Hrvatska narodna stranka, Stranka rada i solidarnosti i Zelena lista, a čiju listu će na predstojećim lokalnim izborima nositi povjesničar Petar Bašić kao kandidat za gradonačelnika, odlučila je da će osim darivanja građana Slavonskog Broda prigodnim maslinovim grančicama pomoći i prikupljanju dobrovoljnih priloga za zakladu „Ana Rukavina“.

Autor: bportal | Datum objave: 08.04.2017
Na gradskoj tržnici tako su danas kandidat i aktivisti koalicije, predvođeni kandidatkinjom za dogradonačelnicu Ankicom Novaković, dijelili maslinove grančice ali i donirali veći broj grančica Zakladi, kako bi oni mogli podijeliti građanima i prikupiti veći iznos priloga za tipizaciju krvi.

„Htjeli smo pokazati da se lokalna politika okreće samo konkretnim problemima građana. Ovo je humanitarnog karaktera, ali u našem programu imamo i puno drugih konkretnih mjera: prepoloviti cijene grijanja u svim stanovima u zgradama etažiranjem plinskog grijanja uz sufinanciranje grada, riješiti problem preskupih vrtića, smanjiti spomeničku rentu poduzetnicima, dati besplatne knjige svima koji ne rade ili imaju više djece i brojne druge točke programa“ – izjavio je Petar Bašić.

Zaklada „Ana Rukavina“ je osnovana s ciljem pronalaska donora koštane srži teško oboljelim osobama kojima je potrebna transplatacija srži kako bi se izliječili od najtežih, smrtonosnih bolesti krvi

„Pozivam građane Broda da se u velikom broju odazovu na njihove pozive. Sve informacije kako možete pomoći možete pronaći na njihovoj web stranici http://www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/kako_se_ukljuciti/default.aspx I sam sam dao uzorak krvi još prije osam godina kad je zaklada osnovana, te bih volio da dočekam poziv za doniranje srži kojim bih nekome mogao pomoći. Smatram da je ovakav oblik samoorganiziranja građana jedan od svijetlih primjera kad ne trebamo gledati na međusobne besmislene političke razlike već jednostavno pomoći onima kojima je to potrebno.“ – pozvao je na sudjelovanje u akciji Bašić.

Za nas jednostavan i bezbolan postupak davanja srži može nekome, bilo gdje u svijetu jer baze podataka se razmjenjuju, na temelju genetske podudarnosti doslovce spasiti život. Uključiti se može svaka zdrava osoba.

Zadnje vijesti

Hrvatski Premier Tenis, u organizaciji Donne Vekić, okupio najveća imena hrvatskog tenisa u Osijeku

Antonija Trupinić prva vojna pilotkinja iz BPŽ

Kako postati ekološki proizvođač?

FOTO GALERIJA

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu