Klopka žestoko po ovršnom zakonu: Todorić je dužan kao 330.000 građana zajedno, a država ga posebnim zakonom štiti od ovrhe?!

Sinoćnja Klopka po treći je puta otvorila temu ovršnog zakona. Tri godine emisije konstantno pratimo najpogubniji zakon i generator masovnih iseljavanja, no ne s pretjeranim uspjesima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.07.2017
Klopka žestoko po ovršnom zakonu: Todorić je dužan kao 330.000 građana zajedno, a država ga posebnim zakonom štiti od ovrhe?!


 Iz tog razloga, ova emisija je bila posebno žestoka - uz supredsjednika 'Slobodne Hrvatske' Danijela Galovića, člana 'Antikorupcijske fronte Hrvatske' Ivana Valeka i predstavnika grupe ovršenih Nenu Koljaju. Već se na početku ustvrdilo da se i brojni strani analitičari, pa čak i David Icke, zgražaju nad mogućnošću pljenidbe kuće u nehipotekarnim kreditima i troškovima postupka koji ne samo da mogu preskočiti veličinu duga (u većini EU država to je i zakonski onemogućeno) već mogu narasti i do 10.000% duga. Nakon što obitelj biva izbačena iz kuće, nju kupuju i u nju useljavaju šakali i lešinari - a nevjerojatno je da takvih primjera imamo i među saborskim zastupnicima, zamjenicima ministra i gradonačelnicima. S druge strane, raste broj beskućnika (već smo na 10.000) koji ne mogu ni u prazne zaplijenjene nekretnine. RBA zadruge samo su idealan prikaz 'modusa operandi', a nije isključeno i da su saborski zastupnici na platnom spisku tih kartela.

Ministri su u kampanji lagali građane, sindikati mudro šute, aktivističke udruge bivaju potkupljivane, a blokade računa postaju glavni generatori masovnog iseljavanja. I to je samo početak jer nam slijedi porez na nekretnine, a nije nemoguće ni da strani kreditori u sličnom postupku ovrše državu i preotmu komade hrvatskog teritorija. U ovoj kaotičnoj situaciji ruke zadovoljno trljaju razni Hanžekovići, B2 Kapitali i EOS Matrixi, a svi promoviraju selektivnu primjenu zakona - Todorić je naime dužan više nego svih 330.000 dužnika, a država ga panično posebnim zakonom isključuje iz ovršnog zakona. Čovjek koji je osmislio ovršni zakon, postaje novi ministar - riječ je o Bošnjakoviću. A FINA naravno u svemu posreduje i najvećeg dužnika (državu) ne ovršuje. Krug je tako zatvoren - mafijaški žargon poput 'prodaje duga', 'iznude' ili 'pogodovanja' postaje dio zakonodavstvene prakse. A potrebno je samo prepisati bilo koji od EU modela zakona. Na referendumsko pitanje 'Tretira li ovršni zakon podjednako građane i Todorića' 89% gledatelja odgovorilo je s 'NE'. Voditelj je kao i inače bio Ratko Martinović.

Zadnje vijesti

Tijekom akcije utvrđen 131 prekršaj prekoračenja brzine i 19 ostalih prekršaja

Nogometaši Marsonije sutra gostuju u Vukovaru

Prof. dr. Andrija Hebrang: pomirba s bivšim agresorom moguća je samo na temelju istine

SPORT

U Vukovar bez Mišića i Mađarevića

Nogometaši Marsonije sutra gostuju u Vukovaru

NAJČITANIJE DANAS

U sklopu Katarinskog sajma održana kreativna božićna radionica

Cilj je potaknuti kreativnost pri ukrašavanju vlastitoga doma

FOTO GALERIJA

Radionica za učenike "Šest pitanja koja život znače"

"Sjajni momci" 8. prosinca dolaze u Slavonski Brod

42 plesača Top dance na Kupu Hrvatske

Igrači, trener i uprava Marsonije zapalili svijeće u sjećanje na pad Vukovara

Veliki gaf "Ubojstva u Orijent Expressu", pogledajte kako izgledaju planine oko Slavonskog Broda