Klopka o 2016: Trumpova pobjeda obilježila je proteklu godinu

Sinoćnja 'Klopka' bavila se rekapitulacijom protekle godine kronološki od mjeseca do mjeseca uz sve njezine uspone i padove.

Autor: bportal | Datum objave: 28.12.2016


 Gosti su tako bili najprepoznatija lica 'Klopke' poput povjesničara Petra Bašića, poduzetnika Ivana Valeka i svestranog Gordana Masnjaka uz glavnog urednika SBTV-a Ivana Čalića. Prvo tromjesečje prošlo je u utjecaju formiranja trinaeste hrvatske Vlade i premijera Tima Oreškovića. Tu su svakako i brojne afere njezinih ministara, kao i imigrantska kriza, teroristički napadi, haške presude, no i otkriće gravitacijskih valova i Oskari koje je napokon ugrabio Leonardo DiCaprio. Do lipnja smo vidjeli curenje offshore dokumenata, nove terorističke napade, ispadanje reprezentacije u osmini finala, a prvu polovicu godine zaokružili su pad Vlade kroz aferu 'Konzultantica' i Brexit.

Vrlo brzo je HDZ dobio novog predsjednika - do jučer izviždanog Andreja Plenkovića, a raspisani su i prijevremeni izbori. Tomislav Karamarko je pak netragom nestao iz javnog i političkog života. ISIL nastavlja s nedjelima, a Turska osim sučeljavanja s tom terorističkom skupinom ima i unutarnjih problema s vojnim pučem. Prolaze rekordne Olimpijske igre u Riju, Majka Tereza postaje svetica, sastaju se papa Franjo i patrijarh Kiril, a na prijevremenim izborima HDZ neočekivano uvjerljivo razbija SDP koji ostaje bez vođe Milanovića. Njega zamjenjuje Bernardić, brojni novi ministri ulaze u Vladu, Bob Dylan dobiva Nobela, a WikiLeaks objavljuje sporne mailove Hillary Clinton koju netom kasnije iznenađujuće pobjeđuje Donald Trump. Godina završava uvođenjem cenzure na tzv. 'lažne vijesti', atentatom na ruskog veleposlanika u Turskoj, terorističkim napadom u Berlinu i brojnim smrtima poznatih osoba.

Gledatelji su se na referendumskom pitanju za najsnažniji događaj protekle godine odlučili za pobjedu Trumpa nad Clintonicom dok su imigrantska kriza, teroristička prijetnja, te pad Vlade i prijevremeni izbori završili na drugom i trećem mjestu.

Voditelj je kao i inače bio Ratko Martinović, a ekipa 'Klopke' želi vam sve najbolje u narednoj 2017. godini.

Zadnje vijesti

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

Uništavanje prirode na štetu leptira i kukaca značio bi kraj i samog čovječanstva

Vozač (40) pod utjcajem alkohola pokušao prijeći granicu

VIJESTI

Zanimljiva izložba "Leptiri Slavonije-Leteći biseri Panonskog mora"

Uništavanje prirode na štetu leptira i kukaca značio bi kraj i samog čovječanstva

SPORT

Nastupaju ekipe iz Sarajeva, Malog Lošinja, Siska, Zagreba, Osijeka i Sl. Broda

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

NAJČITANIJE DANAS

Četvrtkom u Gradskoj knjižnici

Projekt ženskom stranom književnosti dovodi Ivanu Šojat

FOTO GALERIJA

Od kreativne radionice u Kući ciglica do glazbeno-poetske večeri i projekcije filmova

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

Mladi vaterpolisti u Korčuli

Slavonski Brod svečano zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Jedna osoba ozlijeđena u sudaru automobila i motora u Gupčevoj