Klaster "Srijem" predstavio vrhunska vina iločko-podunavskog kraja

Turistička zajednica grada Slavonskog Broda u suradnji sa Turističkim klasterom "Slavonska košarica" i vinskim klasterom "Srijem" u prostorima Centra za posjetitelje gradske TZ na Korzu upriličili su prezentaciju novog eno proizvoda, vinske košarice.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 28.05.2019
Klaster "Srijem" predstavio vrhunska vina iločko-podunavskog kraja
 Za ovu prigodu predstavljena su po kvalitet nadaleko i poznata i dakako po tome nadaleko poznatog iločkog vinogradarskog područja.

-Ovdje predstavljamo vina iločko-podunavskog vinogorja. Sveukupno tijekom godine na tomu području 18 vinarija proizvede čak 5,5 milijuna litara vina najviše kvalitete. Najviše je zastupljena graševina, od crnih vina frankovka. Danas smo se okupili ovdje u Turističkom centru za posjetitelje brodske Turističke zajednice gdje će naša vina biti ubuduće u redovitoj prodajnoj ponudi. Inače, naš klaster "Srijem" osnovan je 2012.godine, sa ciljem lakšeg plasmana naših vina na tržištu, vinari i vinarije zajedno je na tržištu mogu puno lakše nastupati i doprijeti do kupaca nego li odvojeno. Cilj vinara i našeg klastera je proizvoditi što više kvalitetnih i vrhunskih vina. To je i postignuto, naša vina iločkog i podunavskog područja nadaleko su prepoznata i tražena zbog svoje izvrsnosti. Sa našeg područja i našeg vinorodnog kraja, jednostavno, nema lošeg vina-rekao je za Brodportal Matej Faletar uime klastera "Srijem".

-Ovdje evo predstavljamo i jedan novi klaster i to vinski, iz Iloka. Vina koja ćemo za ovu prigodu i kušati bit će u ponudi u našem Centru za posjetitelje gradske Turističke zajednice. Ono što me posebno veseli je što smo za Uskrs imali prezentaciju slatke košarice, čokolada, i njima nagradili najuspješnije učenike na natjecanjima, a sada imamo prigodu predstaviti i kušati vrhunska vina iločkog kraja. Podsjetio bih da smo mi 2011. osnovali najveći turistički klaster, "Slavonska košarica", pokrenuli su ga Grad Slavonski Brod, gradska Turistička zajednica Slavonskog Broda i naša Razvojna agencija i vrlo brzo smo se proširili na svih pet slavonskih županija, sada imamo 140 članica-rekao je slavonskobrodski gradonačelnik i predsjednik gradske TZ Mirko Duspara.  

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja