Klasična gimnazija i ove godine upisuje 40 učenika u redovnom i 20 učenika u sportskom programu

Klasična Gimnazija fra Marijana Lanosovića objavila je upisne kvote i uvjete upisa u 1. razred u školskoj godini 2020./2021.

Autor: Brodportal | Datum objave: 31.05.2020
Klasična gimnazija i ove godine upisuje 40 učenika u redovnom i 20 učenika u sportskom programu
 Broj upisnih mjesta za smjer klasična gimnazija u dva razredna odjeljenja je 40 učenika, a za jedan odjel opće gimnazije za sportaše je 20 učenika.

Poseban je uvjet za kandidate Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti, kako učenike klasičnog programa, tako i učenike općeg programa za sportaše, prihvaćanje kršćanskog ozračja i odgojno – obrazovnog projekta škole. Zbog toga se u predupisnom periodu organizira online upitnik, koji će kandidate i njihove roditelje/skrbnike upoznati s posebnostima škole. Prije popunjavanja predupisnog online upitnika, kandidati i njihovi roditelji/skrbnici daju suglasnost o prihvaćanju posebnih uvjeta škole. Suglasnost je od velike važnosti za kandidate i za školu i preduvjet je za upis te se obavlja prije elektroničkog upisa.

Noi nakon davanja suglasnosti kandidat može bez ikakvih posljedica odustati od upisa u Klasičnu gimnaziju fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti.

ONLINE PREDUPISNOM UPITNIKU možete pristupiti putem poveznice OVDJE.

ROK ZA ISPUNJAVANJE PREDUPISNOG UPITNIKA:

– upitnik se može ispuniti najkasnije do 15. lipnja 2020. godine.

Također, preporuku župnika nije potrebno predati pri upisu.

Svi kandidati koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju iskazati svoj interes za upis u razredne odjele za sportaše kroz sustav NISpuSŠ na kartici “Moji podaci” od 1. lipnja do 8. lipnja 2020. godine. 

Na navedenoj kartici kandidati upisuju sport kojim se bave, naziv kluba i mjesto u kojem se nalazi klub. Obavezno nakon unosa navedenih podataka, svoj odabir trebaju potvrditi na gumbu Spremi promjene koji se nalazi pri dnu stranice. 

Kandidati moraju poštovati rokove prijave u sustav kako bi se našli na rang-listama nacionalnih sportskih saveza i kako bi se mogli prijaviti u programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše, kako u ljetnome tako i u jesenskom upisnom roku.

Kandidati koji u navedenome roku ne iskažu interes za upis u razredne odjele za sportaše neće biti u mogućnosti odabrati programe obrazovanja koji imaju razredne odjele za sportaše. Također, a s obzirom da iskazivanje interesa za upis u razredne odjele za sportaše započinje i završava ranije, molimo da  programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše isključivo prijavljuju oni kandidati koji zaista namjeravaju upisati takav obrazovni program, budući da će oni kandidati koji prijave takve obrazovne programe i ne iskoriste ostvareno pravo upisa, oduzeti mjesto nekom drugom kandidatu.

Sukladno članku 14. Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole, pravo prijave za upis u razredne odjele za sportaše ima kandidat koji je uvršten na rang listu određenoga nacionalnoga sportskoga saveza. Nacionalni sportski savezi provode rangiranje prijavljenih kandidata na temelju kriterija sportske uspješnosti. 

Kriterije sportske uspješnosti za svaki pojedini sport autonomno utvrđuju odgovarajući nacionalni sportski savezi te ih objavljuju na svojim mrežnim stranicama i dostavljaju Središnjem državnom uredu za šport. Konačna ljestvica poretka kandidata utvrđuje se zbrajanjem bodova dobivenih prema kriterijima sportske uspješnosti te zajedničkog, dodatnog i posebnog elementa vrednovanja.

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja