KKK Olimpik prekida sezonu koja nije ni počela

Za članove Kajak – kanu kluba Olimpik nova sezona još nije pravo niti počela, a pitanje je i kad će s obzirom na situaciju s koronavirusom.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 19.03.2020
KKK Olimpik prekida sezonu koja nije ni počela
 Do pred kraj prošlog tjedna u klubu su normalno trenirali da bi u nedjelju stigla obavijest da se prekidaju sve aktivnosti u klubu. Kada će se sve nastaviti to nitko ne zna, dok je ipak sada sport svima njima u drugom planu.

Članovi Kajak – kanu kluba Olimpik s pripremama su počeli 1. listopada prošle godine s obzirom da njihova sezona traje od travnja do rujna. Sve do pred kraj 11. mjeseca zbog dobrih vremenskih prilika veslali su na rijeci Savi. Kasnije kad je zahladilo od prosinca se radilo u klupskoj teretanu, dok su na ergometrima odrađivali suhe treninge. Bilo je i trčanje do Poloja, dok su osim svakodnevnih aktivnosti još 2 puta dnevno imali trening u bazenu. Njima je odgođen početak sezone koji je trebao biti u travnju i vjerojatno do ljeta nema natjecanja.

Bez obzira što je želja Marka Lipovca bila da oni nastave s treninzima u međuvremenu je stigla odluka kako moraju prestati s radom. To se odnosi na sve Sportske objekte grada Slavonskog Broda koji se zatvaraju pa tako i njihov Kajak – kanu dom u kojem stanuju oba slavonskobrodska kluba. Kajakaši i kanuisti su specifični od ostalih sportaša s obzirom da su oni na otvorenom i pojedinačni su sport, pa je samim time i manji rizik od zaraze. Međutim, poštivat će odluku o zabrani treniranja.

Ova sezona za članove Olimpika počela je u Metkoviću u kojem su održane pripreme reprezentacije Hrvatske u kojoj su uz Antuna Novakovića i Marka Lipovca još: Leona Pavlešin, Antonela Orkić i Luka Lipovac. U Metkoviću su oni preveslali 230 km i sada su očekivali početak natjecanja kojega neće biti do daljnjega.

Prema tome otkazane su međunarodne utrke u talijanskoj Mantovi i njemačkom Rheinu, dok je upitna regata u srpskom Bezdanu koja se treba održati 4. travnja. Nakon toga 19. travnja u Sisku planirano je održavanje PH u maratonu, ali sve je to pod velikim znakom pitanja.

Zadnje vijesti

Policija: mi smo uvijek uz vas, čuvamo vas, a tako vi čuvajte nas!

Brodski tamburaši u borbi protiv koronavirusa

Novooboljela osoba u Brodsko-posavskoj županiji, bliski kontakt već poznatog slučaja

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji