KKK 'Olimpik' najbolji klub prvenstva Hrvatske u sprintu

Od 22.-24. srpnja na zagrebačkom jezeru Jarun održano je prvenstvo Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama u sprintu u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Sudjelovalo je 11 klubova s više od 200 sportaša u rekordnih 117 utrka, a brodski je KKK Olimpik u sveukupnom poretku zauzeo prvo mjesto po broju osvojenih bodova po kategorijama...

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.07.2022
KKK 'Olimpik' najbolji klub prvenstva Hrvatske u sprintu


ŠESTI SENIORSKI NASLOV PRVAKA HRVATSKE U ZADNJIH SEDAM GODINA!

 
 
Nakon seniorskog naslova u maratonu, na krilima sjajnog Antuna Novakovića seniori Olimpika ekipni su seniorski prvaci Hrvatske u sprintu i to 6. puta u zadnjih 7 godina sa 48 bodova prednosti ispred zagrebačkog kluba Matija Ljubek, dok je treće mjesto pripalo ekipi Marsonije sa 238 bodova zaostatka.
 
 

Antun Novaković, Mario Ivić i Denis Folvarek u top 5 su sportaša seniora prvenstva od čega je Antun Novaković osmerostruki prvak, Mario Ivić trostruki prvak te Denis Folvarek dvostruki prvak Hrvatske. Dva seniorska naslova pripala su Luki Lipovcu i Marinu Lipovcu.

Seniorski naslov prvakinja Hrvatske u dvosjedu na 200  m upisale su Antonela Orkić i Hana Ćerić od čega valja naglasiti da je Antoneli Orkić ovo bio prvi nastup u seniorskoj kategoriji.

Medalje u seniorima osvojili su još Miroslav Lipovac, Manda Orkić, Barbara Tomljenović, kanuisti Tomislav Jurić i Vedran Božić, a za istaknuti je i povratak naše sportašice, sada seniorke Monike Pleša, koja je osvojila 3 brončane medalje. Veliki doprinos seniorskom naslovu dali su i Anamarija Blažun, Noa Marić i Zdravko Zvačko.
 
JUNIORI TREĆI U DRŽAVI!
 
Na krilima sjajne Antonele Orkić i Luke Lipovca, sa samo 6 juniora uspjeli smo doći do pehara za treće mjesto!


 
Antonela Orkić dvostruka je juniorska prvakinja Hrvatske na 1000 i 500m, a Luka Lipovac obranio je naslov prvaka u olimpijskoj disciplini na 1000m! Elena Marić je trostruka viceprvakinja Hrvatske, a u juniorima su još nastupili Noa Marić, Barbara Tomljenović i kanuist David Orkić.
 
KADETI OSVOJILI ČETVRTO MJESTO U UKUPNOM PORETKU!
 
U kadetskoj konkurenciji nastupili smo sa 6 kadeta od kojih su svih šest osvojili medalja, a nekima je ovo bilo prvo državno prvenstvo. Naš najbolji kadet Borna Kujundžić osvojio je broncu u jednosjedu na 1000m, u dvosjedu na 500m osvojio je srebrnu medalju sa Lukom Smoljom, a u četvercu na 500m na postolje i treće mjesto stali su i Patrik Brekalo i Leon Ćosić. Iva Tonković iako mlađa kadetkinja ugodno je iznenadila sa osvojene dvije srebrne medalje u kajaku dvosjedu sa partnericom Ninom Knežević na 1000 i 500 m.
 
 
 
 
Službeni rezultati:  
https://www.kayak-cro.com/
 
 

 

Zadnje vijesti

Dvije žene pale sa bicikala i teško se ozlijedile

Svečano obilježeno 30. godina Udruge Dragovoljaca i Veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije

Izbila „Balvan-revolucija“ u Hrvatskoj

FOTO GALERIJA

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“