KKK Marsonia u priprema za novu sezonu

Završila je sezona u kajak – kanu sportu, dok su sportaši već krenuli s pripremama za slijedeću godinu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.11.2021


 S utrkama Olimpijskih nada tradicionalno završava sezona, dok je rujan rezerviran za aktivni odmor. Članovi Kajak – kanu kluba Marsonije s pripremama su krenuli 1. listopada. Do kraja ovog mjeseca bit će stalno na vodi ukoliko im to dopuste vremenske prilike. Cijelog prosinca i siječnja radit će se u teretani, na bazenu, ergometrima, dok je u tom periodu neizostavno i trčanje.

Sjajnu godinu imala je kanuistica Vanesa Tot koja je nastupila na OI u Tokyiju, dok je na SP do 23 godine bila treća. Na Europskom prvenstvu također do 23 godine osvojila je 2. i 3. mjesto. Zato je najbolja bila na Svjetskom kupu, dok u slijedećoj sezoni svoje rezultate želi još više popraviti.

Od ostalih članova kluba, odlične rezultate imala je Karla Buhač kojoj je ova 2021. godina bila najbolja u karijeri. Zbog tih dobrih rezultata dobila je poziv u reprezentaciju Hrvatske te ju uskoro očekuje i reprezentativno okupljanje. 

U ovoj 2021. godini Kajak – kanu klub Marsonia nakon 10. godina ponovno je postao ekipni prvak Hrvatske u sve 3 kategorije, u seniorima, juniorima i kadetima. U klubu je niz mladih sportaša koji su u ovoj godini imali dobre rezultate poput Lare Nenadović i Barbare Vučković.

Uz trenere Marka Lipovca i Igora Krajinu u klubu su još i pomoćni treneri i asistenti: Andrea Heđeš, Antonio Martić, Mihael Veočić te Nataly i Leona Pavlešin koji se na Hrvatskoj Olimpijskoj akademiji školuju za trenere. Nedavno se klub pojačao za novu sezonu pa je tako iz Hrvatske Kostajnice došao Franjo Žnidarić, dok se iz Njemačke vratio Antonio Martić. Iz zagrebačkog Matije Ljubeka u rodni grad vratili su se Sandro Mustapić i Dario Martić.

Zadnje vijesti

Visoka pobjeda Omladinca nad Naškom

Hrvoje Mišić se oprostio od NK Marsonije

123 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 5 osoba preminulo

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja