KKK Marsonia – Darku i Dori srebro u Srbiji

U nedjelju, 17. lipnja na rijeci Bosut u Višnjićevu (Srbija) održana je peta međunarodna memorijalna regata posvećena Staniši Radmanoviću, osnivaču i treneru Kajak-kanu kluba "Filip Višnjić" iz Višnjićeva koji je dio svoje veoma uspješne trenerske karijere proveo i u brodskom Kajak-kanu klubu "Marsonia".

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.06.2018
KKK Marsonia – Darku i Dori srebro u Srbiji


U 40 utrka, u kategorijama mini kajaka, (mlađih) kadeta, (mlađih) juniora i seniora, nastupilo je oko 300 kajakaša i kanuista (seniora) iz 18 klubova iz Srbije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a među njima i 6 sportaša Marsonije pod vodstvom predsjednika i trenera Zdenka Jambrešića.

Najbolji je rezultat postigao sjajni kanuist (mlađi junior) Darko Erceg koji je svoj nastup (u seniorskoj konkurenciji) okrunio srebrnim odličjem. Isto je učinila mlada kajakašica Dora Opačak, osvojivši 2. mjesto u kombiniranoj međunarodnoj posadi kadetskog četverca (MK-4 KKK Liman, Srbija – KKK Marsonia, RH – KKK Hariz Suljić, BIH – KKK Premium, BIH). Trenutno najuspješnija mlađa kadetkinja Hrvatske, Dora je još osvojila 4. mjesto u međunarodnoj mlađekadetskoj i 5. mjesto u kadetskoj konkurenciji. U iznimno jakoj konkurenciji, odlične su rezultate postigli i ostali sportaši Marsonije:

Hana Ćerić - 4. mjesto (K-1 ml. juniorke); 5.mjesto (K-1 juniorke);
Domagoj Babić - 5.mjesto (K-1 ml. juniori); 7. mjesto (K-1 juniori);
Domagoj Babić-Ivan Fran Arar - 5. mjesto (K-2 ml. juniori);
Adam Akšamović - 13.mjesto.
 
Divno je bilo osjetiti prijateljski duh među natjecateljima „rivalima“. Upravo utrke četveraca i tzv. mix-utrke kajaka dvosjeda (Marsoniju su predstavljali Domagoj Babić-Hana Ćerić i Zdenko Jambrešić-Dora Opačak) dokazale su kako je kajak-kanu više od sporta – osim želje za pobjedom i ljubavi prema veslu, mlade sportaše vežu ljubav prema druženju, rijeci… i velika sportska prijateljstva.
 
Izvor: KKKM 
 
Zadnje vijesti

Tehnička škola Slavonski Brod nositelj ERASMUS+ povelje

Mladi Brođani spremni ući u svijet Satričkog kazališta mladih

MNK Brod otvara Futsal Akademiju Brod

VIJESTI

Vrijedno priznanje

Tehnička škola Slavonski Brod nositelj ERASMUS+ povelje

FOTO GALERIJA

Nova pješačka staza asfaltirana u Ulici Ivana Gundulića

Bačić: zlatna nit viševjekovno je tradicijsko obilježje povezanosti Slavonije i slavonskog čovjeka

Sedam medalja atletičara Marsonije proteklog vikenda

Otvoren 8. Dječji sajam u brodskoj Tvrđavi

U glasovitim stupničkim vinogradima zaorila slavonska pjesma, počela je berba grožđa!