KKK „Marsonia“ na državnom prvenstvu – ekipno jednako jaki, pojedinačno još jači

Prvenstvo Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama za kadete, juniore i seniore održano je prošloga vikenda na zagrebačkom jezeru Jarun. 25 kajakaša i kanuista Marsonije, pod stručnim vodstvom trenera Zdenka Jambrešića i Igora Krajine, a pod brižnim okom predsjednika i dopredsjednika Kluba Damira Principa i Borisa Hrečkovskog te brojnih roditelja i članova Kluba, nastupilo je ondje i postiglo odlične rezultate. k

Autor: bportal | Datum objave: 09.08.2016


 Zanimljivo je da su sportaši, brojčano slabiji nego prošle godine, ponovili prošlogodišnji ekipni rezultat – 2. mjesto u kategoriji juniora te 4. mjesto u kategoriji kadeta, ali uz znatno veći broj (osobito kajakaških) naslova (vice)prvaka Hrvatske.

Najuspješnija predstavnica Marsonije na ovogodišnjem prvenstvu, kajakašica i kanuistica Vanesa Tot, postala je četverostruka pojedinačna juniorska prvakinja te seniorska viceprvakinja Hrvatske osvojivši 3 zlata (u utrkama K1 200m, C1 200m, K1 500m i K1 1000m) u juniorskoj kategoriji te srebro u olimpijskoj disciplini (K1 200m) u seniorskoj kategoriji (iza najbolje kajakašice Hrvatske i 9. kajakašice svijeta u kategoriji seniora do 23 godine Anamarije Govorčinović iz zagrebačkoga KKK „Matija Ljubek“). Tako je ova iznimno nadarena sportašica napokon dobila priznanje na državnoj razini (nakon što se već nekoliko puta dokazala na europskoj i svjetskoj sceni). Moramo napomenuti kako je nakon mnogo godina u raspis i satnicu državnoga prvenstva uvrštena C1 disciplina za juniorke i seniorke te kako se seniorska C1 utrka nije niti mogla održati jer je Vanesa bila jedina prijavljena natjecateljica, a u kategoriji kanuistica juniorki nastupile su dvije kadetkinje iz KKK „Marsonia“ – Inga Karakaš (drugoplasirana) i Lana Turšić (trećeplasirana) – kako bi se utrka održala. Tako je na ovogodišnjem DP-u promovirana „ženska“ C1 disciplina, a Vanesi je uspjelo što niti jednoj sportašici (a ni sportašu) prije nje nije – četverostrukim naslovom pojedinačne državne prvakinje objediniti (ženski) kajak i kanu sport! 

Najuspješniji predstavnik Marsonije na DP-u, kanuist Marko Frančeski postao je šesterostruki juniorski prvak Hrvatske osvojivši 3 zlata u kanuu jednokleku (C1 200m, C1 500m i C1 1000m) te 3 zlata u kanuu dvokleku (C2 200m i C2 500m – Marko Frančeski-Gabriel Babić; C2 1000m – Marko Frančeski-Mario Zitterbart). Kruna je ovo Markove sezone u kojoj nije zabilježio nastup bez medalje! Osim zlata u dvokleku, Gabriel Babić osvojio je 2 bronce u kanuu jednokleku (C1 200m i C1 1000m), a kanuist Mario Zitterbart broncu u jednokleku na dionici od 500m i broncu u dvokleku s partnerom Patrikom Principom na dionici od 200m.

Kajakaši Dominik Princip i Matej Marković postali su juniorski prvaci Hrvatske u kajaku dvosjedu na 200m. Na istoj je dionici Dominik postao viceprvak Hrvatske osvojivši 2. mjesto u kajaku jednosjedu (iza reprezentativca Frane Buljana iz KKK „Jarun“  koji je ove godine imao zapažene rezultate na međunarodnoj regati u Auronzu, Europskom prvenstvu u Plovdivu i Svjetskom prvenstvu u Minsku). Juniorke Ina Tambur, Ema Erceg i Dora Šabić osvojile su po dvije brončane medalje u kajaku dvosjedu u sljedećim postavama: Šabić-Tambur – K2 200m, Šabić-Erceg – K2 500m i Tambur-Erceg – K2 1000m.

Darko Erceg dvostruki je kadetski prvak Hrvatske u kanuu jednokleku na dionicama od 500m i 1000m, te dvostruki viceprvak Hrvatske u kanuu dvokleku s Viktorom Akšamovićem. Kanuistička posada Adam Akšamović-Petar Boras osvojila je dvije brončane medalje na istim dionicama.

Kajakašica Inga Karakaš nova je kadetska prvakinja Hrvatske u kajaku jednosjedu na 500m, a na dionici od 1000m u kajaku jednosjedu osvojila je brončanu medalju. Domagoj Babić osvojio je 2 brončane medalje (jednu u utrci kajaka jednosjeda na 500m i jednu u dvosjedu s Lukom Martinovićem na dvostruko duljoj dionici). Dvojac Babić-Martinović i četverac Babić-Martinović-(Ivan Fran)Arar-(Deni)Marušić osvojili su 2. mjesto i naslov kadetskih viceprvaka Hrvatske (K2 500m, K4 1000m).

Za istaknuti i pohvaliti je i uspjeh veterana Marsonije Zdravka Zvačka koji je u utrci kajaka jednosjeda na 5000m osvojio 3. mjesto i brončanu medalju i koji svakako treba biti uzor mladim sportašima na njihovom sportskom putu. 

Zadnje vijesti

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

Prouzročio prometnu nesreću s 2,09 promila alkohola u organizmu

I brodsko-posavska policija u akciji “Dani sigurnosti u prometu”

VIJESTI

Puna inspiracije – skrivena blaga hrvatske unutrašnjosti

HTZ kreirao novu online brošuru za promociju kontinentalnog turizma

FOTO GALERIJA

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD